Cum imi alaptez copilul?

Copiii alaptati la san se dezvolta cel mai bine atunci cand sunt pusi la san cat de des si cat de mult doresc. In prima luna de la nastere, bebelusul trebuie sa suga de cel putin 8 ori in 24 de ore – este posibil sa fie nevoie sa-l treziti pentru a fi hranit daca doarme in mod regulat la intervale mari de timp.

Pentru familie, alaptarea inseamna:

  • aveti un copil sanatos, calm si bine dezvoltat;
  • calatoriti usor si confortabil, fara sa va faceti griji cu privire la hranirea bebelusului vostru;
  • reduceti costurile din bugetul familiei pentru ca nu mai este nevoie sa cumparati lapte praf pentru sugari;
  • mergeti la medic mai ales pentru consultatii si cheltuiti mai putin pe medicamente.

Alaptarea la san este, de asemenea, buna pentru societate, deoarece:

  • un copil sanatos si o mama sanatoasa inseamna mai putine costuri de sanatate;
  • este mai putin probabil ca parintii sa lipseasca de la serviciu din cauza bolii copilului.

Ce biberon sa alegi?

Alegerea biberonului: cu siguranta una dintre cele mai dificile alegeri, deoarece este atat de importanta pentru bunastarea bebelusului. Fie ca alegi sa alaptezi sau nu, nu poti evita acest lucru. Cei de la noi va va ajuta sa alegeti biberoanele potrivite pentru alaptare bebelusi.

Ce forma a biberonului sa aleg?

Cilindrice, triunghiulare, inclinate sau ergonomice, exista tot atatea biberoane cate preferinte exista. Pentru a face alegerea, tineti cont de doua criterii: usurinta de manipulare si curatarea sticlei.

Ce marime de biberon sa alegi?

Dupa cum ati observat deja, pe piata exista diferite dimensiuni de biberoane. Gama variaza de la 30 ml la peste 300 ml. Dar nu intrati in panica! Pur si simplu varsta copilului dvs. va determina ce biberoane sa cumparati. De la nastere pana la 9 luni, cea mai frecventa capacitate a biberonului este de 240 pana la 250 ml. Acest volum va fi necesar rapid si va va scuti de grija de a cumpara sticle de diferite dimensiuni. Cu toate acestea, fiecare utilizare sau continut are propria dimensiune a sticlei.

  • 30 pana la 50 ml: aceasta este dimensiunea ideala pentru a lua medicamente
  • De la 90 la 150 ml: modele mici, foarte practice pentru primele mese, sucuri de fructe sau sticle de apa.
  • 240 ml: acesta este asa-numitul biberon clasic, perfect pentru bebelusi de la 0 la 9 luni.
  • De la 330 la 350 ml: acest model este potrivit incepand cu 9 luni, de indata ce incepeti sa diversificati alimentatia bebelusului vostru.

Dar tetinele?

Alegerea sticlei potrivite inseamna si alegerea tetinei potrivite. Retineti ca nu toate tetinele se potrivesc la toate biberoanele. Va trebui sa verificati daca biberonul, inelul cu tetina si tetina sunt de aceeasi marca sau compatibile. De asemenea, trebuie sa verificati daca mameloanele sunt conforme cu standardul european 90/128, care garanteaza durabilitatea si calitatea mameloanelor.

Tetine de cauciuc sau silicon?

Tetinele de cauciuc sunt cele maro. Acestea sunt mai moi decat tetinele din silicon si sunt mai potrivite pentru bebelusii care au dificultati de supt. Dezavantajele includ o rezistenta limitata si un gust usor atunci cand este sterilizat, ceea ce poate surprinde bebelusul daca a fost alaptat la san inainte.

Ce spun specialistii despre laptele matern?

„Ce este alaptarea exclusiva? De ce este important?” Alaptarea exclusiva inseamna hranirea copilului cu lapte matern, fara alte alimente sau bauturi, cu exceptia vitaminelor, suplimentelor minerale sau a medicamentelor prescrise.

Profesionistii din domeniul sanatatii de pretutindeni recomanda alaptarea exclusiva a bebelusului in primele sase luni de viata pentru a obtine cea mai buna crestere, dezvoltare si sanatate. Alaptarea exclusiva reduce semnificativ infectiile urechii, bolile respiratorii si diareea la bebelusi si ajuta la o recuperare mai rapida in timpul bolii. Riscul de mortalitate este, de asemenea, semnificativ mai mic la sugarii alaptati exclusiv la san, comparativ cu cei alaptati partial sau deloc.

„Pot sa dau apa copilului meu in timpul alaptarii exclusive?” Laptele matern are suficienta apa pentru a satisface aportul de lichide al bebelusului. Dimpotriva, administrarea de apa inainte de sase luni poate determina bebelusul sa bea mai putin lapte matern sau sa opreasca devreme alaptarea, punandu-l in pericol de malnutritie.

„Este in regula sa incep sa hranesc cu alimente solide fiicei mele de 5 luni dupa ceremonia de intarcare?” Recomand parintilor sa astepte pana cand copilul lor implineste varsta de sase luni inainte de a incepe mancarea solida. Laptele matern are toti nutrientii necesari pentru a promova cresterea si dezvoltarea normala sanatoasa la bebelusi in primele sase luni de viata. Inceperea devreme a alimentelor solide poate reduce protectia impotriva infectiei oferita de laptele matern. Exista, de asemenea, probabilitatea de a dezvolta boli cronice precum diabetul, obezitatea, eczemele si bolile celiace.

Trecerea de la alaptarea exclusiva la alimente solide este o perioada vulnerabila. Acesta este momentul in care copilul tau poate deveni subnutrit. Prin urmare, sugarii trebuie sa primeasca alimente complementare adecvate, adecvate si sigure la momentul potrivit.

 

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This