Cele mai sigure zone din Bucuresti in care te poti muta

Locuitul in Bucuresti poate fi destul de plina de satisfactii, deoarece beneficiezi de toate facilitatile unei capitale moderne, dar trebuie si sa fii pregatit sa vezi toate stancile din fata, deoarece, la fel ca majoritatea oraselor mari, Bucurestiul are o latura luminoasa si una mai intunecata.

Dar fiti siguri ca unele cercetari va pot scuti sa vedeti multe dintre dezavantajele Bucurestiului si va vor ajuta sa va bucurati de un sejur in siguranta, indiferent daca este scurt sau lung. Asadar, daca decideti sa cumparati sau sa inchiriati un loc in capitala, poate doriti sa analizati cateva informatii importante despre cele mai sigure zone ale orasului. Exista o multime de studii si statistici cu privire la ratele criminalitatii, oferind o evaluare obiectiva a incidentei criminalitatii. Si toate dezvaluie unele zone proaste si unele sigure.

Acum, poti cumpara un apartament cu 3 camere Pipera la preturi foarte avantajoase, cu rate direct de la dezvoltator. De asemenea, aceste apartamente sunt gata de utilizare si sunt finalizate, deci tot ce trebuie sa faci este sa te muti acolo.

Conform acestor studii, partea de Nord a Bucurestiului este cea mai sigura. Vorbim de Primaverii, Floreasca, Herastrau, Aviatiei, Baneasa, cu prelungire in nord-vest, pana la 1 Mai si Cotroceni. Aviatiei si Cotroceni sunt, de asemenea, apreciate ca fiind cele mai linistite zone ale orasului, asa ca sunt de luat in considerare mai ales daca te muti cu familia.

Cel mai des intalnit risc atunci cand locuiesti intr-una dintre aceste zone sunt hotii, atrasi sa sparga in casele a ceea ce pare a fi cunoscut drept cele mai bogate zone ale Bucurestiului. Dar exista o multime de masuri de precautie luate de majoritatea dezvoltatorilor de case menite sa imbunatateasca siguranta si sa descurajeze hotii (sisteme de alarma, agenti de securitate si supraveghere video). In afara de asta, acestea sunt zonele in care te poti plimba noaptea fara griji. Desigur, ca aproape peste tot pe Pamant, trebuie sa fii rezonabil si sa realizezi ca exista inca posibilitatea ca lucruri rele sa se intample. A nu fi naiv este o necesitate pentru fiecare locuitor al orasului mare.

Pe langa o rata mai scazuta a infractiunilor majore, acestea sunt, probabil, cele mai recomandate zone de locuit datorita vecinatatii lor cu parcuri, linii de metrou, zone comerciale, scoli internationale si tot felul de facilitati de agrement pe care Bucurestiul le are de oferit. De asemenea, oferta imobiliara este atat de bogata si diversificata incat este practic imposibil sa nu gasesti ceva pe gustul tau si pe marimea portofelului tau.

Zone de evitat

Sa vedem acum care sunt acele zone ale Bucurestiului care sunt mai bine evitate, astfel incat sa poti lua cea mai buna decizie de mutare daca nu esti inca convins sau iti place partea de Nord a orasului (desi acestea sunt, din motive intemeiate, cele mai bine vandute zone pentru romani si expati in egala masura). Si acesta este unul dintre acele situatii in care este mai bine sa pariezi pe opinia majoritatii oamenilor.

Asadar, cele mai proaste locuri de locuit in Bucuresti din cauza ratei criminalitatii majore sunt in Sectorul 5 – cartierele Rahova si Ferentari. Renumiti pentru hotii de buzunare priceputi, jafurile de masini si clanurile crimei organizate, aceste doua zone nu exceleaza nici din punct de vedere arhitectural. Un stil eclectic, cu o conotatie negativa din pacate, a luat amploare si pare de neoprit. Nici nu este foarte curat si sunt cersetori la fiecare pas.

Pantelimon si Giulesti sunt, de asemenea, notorii, fiecare in felul sau: Pantelimon pentru bande si Giulesti pentru cainii fara stapan si starea strazilor foate rea (multe gropi, trotuare inadecvate si gunoi la vedere).

Acestea sunt aproape zonele bune si rele ale Bucurestiului. Dar vestea buna in general este ca, statistic, Bucurestiul este una dintre cele mai sigure capitale din Europa.

Cum sa obtii un NIF in Romania?

Daca intentionati sa cumparati imobile in Romania, veti datora impozite catre statul roman si, pentru a le plati, va trebui sa obtineti un numar de identificare fiscala. Asta se numeste de obicei TIN in tarile de limba engleza, dar in Romania se numeste NIF, ceea ce inseamna practic acelasi lucru. Autoritatea fiscala romana poarta numele de ANAF si, desi nu este la fel de infricosatoare ca IRS, tot vor dori impozitele tale.

Cetatenii romani nu au NIF, deoarece isi folosesc codul numeric personal (CNP) atribuit la nastere si mentionat pe actul de identitate, in scopuri fiscale.

In ceea ce priveste cetatenii straini, exista doua tipuri de situatii:

Daca un rezident strain solicita si obtine un permis de sedere, nu trebuie sa obtina si un NIF. Cetatenilor UE care obtin certificat de inregistrare si cetatenilor extracomunitari care obtin permis de sedere li se va acorda automat un cod numeric personal (CNP) pe care il pot folosi in scopuri fiscale, la fel ca cetatenii romani.

Toti cetatenii straini care nu locuiesc efectiv in Romania si nu au nevoie de permis de sedere, dar realizeaza venituri in tara vor trebui sa solicite un NIF.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This