Ce piese de mobilier sa aleg pentru bucatarie?

Bucataria este unul dintre cele mai importante locuri din casa noastra. Aici preparam mancarea sau ne luam mesele principale ale zilei. Mobila de bucatariei reprezinta un aspect de care ar trebui sa tinem cont. In cazul in care ati achiztionat o casa care nu are mobila de bucatarie, va trebui chiar dumneavoastra sa o achiztionati. Insa, inainte de a face acest pas, va trebui sa realizati schita camerei. De cele mai multe ori, planurile se pot desena intr-un timp foarte scurt.

Pentru inceput va trebui sa masurati atat lungimea, latimea, cat si inaltimea unei camere. De altfel, notati pe plan unde sunt pozitionate usile si ferestrele, dar si prizele si intrerupatoarele. Nu uitati sa tineti cont si de canalizare, tevile de gaz, tevile de scurgere si de alimentare cu apa. Toate aceste detalii trebuie sa apara pe schita camerei. In functie de aceste coordonate, puteti sa va achiztionati mobila.

In cazul in care aveti o bucatarie mica, puteti sa alegeti doar piesele de care aveti nevoie, cum ar fi un aragaz, o chiuveta, o masuta si un frigider. Ati putea lua masa in sufragerie, astfel incat sa nu fie nevoie sa incarcati spatiul si mai mult. Nu uitati ca veti avea nevoie de spatiu in bucatarie, asadar, limitati-va la piese de mobilier de dimensiuni mici.

Totusi, daca aveti o bucatarie spatioasa, indicat ar fi sa cumparati un singur corp de mobilier, in care se afla chiuveta, aragazul, dar si diferite dulapuri si sertare. Puteti sa alegeti chiar si un aragaz electric, astfel incat sa nu va mai faceti grija cu privire la tevile de gaz. Frigiderul il puteti pozitiona la unul dintre capetele coprului de mobilier, fara a fi nevoie sa il mutati in alta camera. Intr-o bucatarie spatioasa va sugeram sa montati si o masa mare, astfel incat sa puteti sa va luati mesele impreuna cu toti membrii familiei. De altfel, puteti achiztiona si scaune mari si confortabile.

Un alt avantaj al unei bucatarii mari este decorul. Puteti monta diferite piese de decor, astfel incat sa va puteti bucura de aspectul placut al camerei. Spre exemplu, in anumite colturi ale camerei puteti monta un televizor mic. Insa alte persoane prefera sa achiztioneze mai multe lampe de podea sau de birou pentru a creea o atmosfera intima si placuta. Ati putea, de altfel, sa achiztionati si lumanari decorative sau chiar suporturi speciale pentru pixuri sau carnetele.

In cazul in care sunteti pasionat de arta, incercati sa decorati peretii. Daca aveti bucatarii mici, acest lucru nu va fi necesar, insa ati putea monta pe pereti diferite tablouri sau postere cu mesaje motivationale daca aveti o bucatarie spatioasa. Pe langa aceste piese de decor, in anumite locuri din bucatarie asezati ghivece cu plante de diferite dimensiuni si culori.

Puteti realiza orice tip de estetica doriti, doar achizitionanad anumite piese, insa elementul cheie al oricarui decor reusit, este si o schita a casei reusita. Verificati intotdeauna daca atat masuratorile camerei, cat si masuratorile pieselor de mobilier si de decor sunt corecte.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This