Ce abilitati trebuie sa aiba un ajutor de bucatar?

Un ajutor de bucatar este un profesionist din industria hoteliera, care este responsabil pentru pregatirea si prepararea meselor in restaurante, baruri, hoteluri si multe alte locuri. Ajutorul de bucatar lucreaza impreuna cu alti angajati din bucatarie pentru a se asigura ca servesc mancare sanatoasa si gustoasa in timp util. Puteti gasi mai multe informatii cautand online fisa post ajutor bucatar. Responsabilitatile ajutorului de bucatar includ:

Pregatirea alimentelor prin taiere, feliere, masurare si organizarea acestora

Amestecarea ingredientelor conform retetelor create de bucatarul sef sau de conducerea restaurantului

Acceptarea cererilor de inlocuire a potentialilor alergeni

Adaugarea de garnituri sau obiecte decorative pe vase

Mentinerea unei bucatarii curate

Verificarea inventarului alimentar si reaprovizionarea camarilor si a frigiderelor

Salariul

Salariul unui bucatar variaza in functie de orase si de tipul restaurantului. Bucatarii din restaurantele mai scumpe castiga, in general, salarii mai mari decat bucatarii care lucreaza in unitati tip fastfood.

Cerinte de gatit

In functie de locul in care doriti sa lucrati, pot exista cerinte formale si informale pentru a lucra ca bucatar, inclusiv:

Educatie

Desi educatia formala dincolo de liceu nu este o cerinta pentru a fi bucatar in majoritatea locurilor, unele unitati prefera ca un solicitant sa aiba o diploma de scoala culinara. In scoala culinara, elevii invata cum sa citeasca o reteta, tehnici specifice de preparare si servire a mancarii, cum sa foloseasca cutitele si alte instrumente de bucatarie, dar si vocabularul comun folosit in bucatarii. Puteti obtine chiar o licenta sau un master de la scolile culinare. In afara unui program culinar formal, aspirantii bucatari isi pot spori cunostintele prin cursuri individuale, specifice subiectelor oferite online sau la o scoala culinara.

Instruire

A deveni bucatar poate include formarea in scoli culinare sau formarea intr-un restaurant. Diferite sarcini precum utilizarea masinii de spalat vase, ofera expunere la rolul unui bucatar, deoarece aceste activitati sunt frecvent desfasurate in bucatarie. Unele unitati angajeaza chiar si lucratori pentru prepararea alimentelor. Acestia ajuta la gatit, indeplinind sarcini precum felierea carnii, tocarea legumelor sau prepararea cafelei. Oricare rol din bucatarie poate fi o pregatire excelenta pentru a lucra ca si ajutor de bucatar. In cele din urma, fiecare unitate isi va stabili propriile cerinte pentru durata si formatul trainingului.

Certificari

Desi nu sunt necesare in fiecare stat, exista doua tipuri de certificari pe care ajutorul de bucatari le poate avea:

Certificat de manipulator de alimente: Aceasta certificare ofera o imagine de ansamblu asupra procedurilor de manipulare, inclusiv tehnici si reglementari specifice pentru a mentine un mediu igienic si sigur pentru angajati si clienti. Acest curs online dureaza de la 90 de minute la cateva ore si se incheie cu un examen care necesita un scor de minimum 70 puncte pentru a promova. Certificarile sunt de obicei valabile timp de cinci ani dupa finalizare.

Certificat de vanzator de alcool: aceasta acreditare este mai des utilizata de barmani, dar poate fi utila pentru bucatarii care lucreaza in unitati fara barmani desemnati. Pentru a obtine aceasta certificare, veti invata cum sa serviti alcool in mod responsabil si in conformitate cu legea. Puteti obtine certificatul de vanzator de alcool dupa ce ati parcurs un curs de trei ore si ati promovat un examen. Dupa finalizare, va trebui, in general, sa reinnoiti aceasta certificare la fiecare trei ani.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This