Ce este un tractor: caracteristici si tipuri

Munca taranului este mai usoara de la existenta tractorului. Se pare ca treaba unui fermier este simpla, deoarece el arunca seminte in pamant si asteapta ca plantele sa creasca pentru a colecta fructele si a le comercializa. Dar, din pacate, nimic nu ar putea fi mai departe de adevar. Din fericire, aveti aceasta masina puternica. In acest articol, explicam ce este tractorul si pentru ce este acesta folosit.

Ce este un tractor?

Daca dorim ca solul sa ne ofere alimentele de care avem nevoie, trebuie sa le cunoastem perfect si sa le tratam in cel mai bun mod posibil, ceea ce, intr-adevar, nu este usor sau confortabil. Principalele sarcini care trebuie incepute sunt insamantarea si aratul. Cu acesta din urma, este vorba de impartirea terenului in bucati si de a-l face arabil, permitandu-i sa absoarba aerul, sa-l impregneze pana la fund cu apa si sa faciliteze cresterea plantelor. Afla de aici tot ce trebuie sa stii despre Adblue.

Solul cultivat, pe de alta parte, nu ramane mult timp in stare buna. Oamenii, animalele si masinile trec peste ea si o zdrobesc; Apa pluviala si de irigare contribuie, de asemenea, la ingreunarea suprafetei si la cresterea compactitatii suprafetei.

Dupa un an se formeaza pe pamant, ca sa spunem asa, ca o crusta care impiedica cresterea si nutritia plantelor. Din acest motiv, dupa recoltare este necesar sa se re-aram campul si sa se indeplineasca toate sarcinile necesare pentru a-l face din nou arabil. De mii de ani, omul a folosit si inca foloseste pentru a trage animalele de pescaj de plug: cai, boi, magari, catari, camile etc.

Mai tarziu, odata cu inventarea motorului cu ardere interna, tractorul a intrat in scena, iar in cativa ani a fost impus in unele tari animalelor. Avantajele oferite de tractor sunt multe; costa mai putin de intretinut decat fiarele, este mai rapid, mai puternic si permite cultivarea unor suprafete mai mari, crescand astfel productia; Pe de alta parte, un detaliu foarte important, face viata fermierului mai putin obositoare.

In plus fata de lucrari, tractorul poate efectua multe alte lucrari. Printre ele ne amintim:

  • Aplatizare. Se compune din trecerea peste camp, dupa insamantare, o rola grea, pentru a comprima semintele in pamant.
  • Tragerea unui instrument numit grapa, care are misiunea de a egaliza solul, de a ingropa semintele si de a acoperi ingrasamantul.
  • O perie. Se afla in indepartarea solului din jurul plantelor prin scoaterea ierburilor care il infesteaza.

Tractorul permite, de asemenea, remorcarea dispozitivelor pentru raspandirea ingrasamintelor, pentru insamantare, pentru raking si pentru recoltarea cerealelor, cartofilor, sfeclei, trestiei de zahar si a multor alte tipuri de culturi.

Ce este o ferma?

Cum este o ferma

Prin definitie, o ferma este o bucata de teren cu un anumit numar de cladiri sau facilitati dedicate productiei de alimente, cum ar fi legumele, cerealele sau efectivele de animale.

In functie de tara, puteti numi o ferma si terenul rural care o inconjoara in mai multe moduri: ferma, catun, casa de tara, sain, etc. Dar prin cuvantul ferma (din latinescul granica), aproape toata lumea stie la ce ne referim.

Cu multi ani in urma, perioada in care campurile erau frecventate si jefuite continuu de hoardele salbatice, banditi si hoti s-a incheiat. Astfel, fermierii au reusit in cele din urma sa locuiasca in siguranta pe terenurile lor de lucru. Astfel, pe langa cresterea satelor, au aparut si ferme izolate.

Tipuri de ferme

Tarile lumii sunt foarte diferite unele de altele in ceea ce priveste clima, tipul de teren, plantele care sunt cultivate, fermele de animale care sunt crescute si sunt, de asemenea, diferite din punctul de vedere al traditiilor si metodelor de cultivare a terenului.

Prin urmare, este logic ca fermele sau casele de tara sa raspunda la aceasta diversitate si cel mai potrivit este cultivat in fiecare dintre ele. Descrierea tipurilor de ferme care exista in lume ar fi prea lunga, asa ca vom vorbi in termeni generali. Fermele pot fi impartite in trei tipuri principale:

  • Ferma traditionala: care este detinuta de o persoana sau de o familie. In ea traiesti si muncesti in acelasi timp. Aceiasi oameni care traiesc in ea sunt cei care au grija de livezi sau campuri, animale sau animale si intretinere generala.
  • Ferma comerciala: care este detinuta de o comunitate, cooperativa sau companie. Acestea sunt de obicei instalatii mai mari si ceva mai „industrializate” decat cele din punctul anterior. In mod normal, oamenii merg de obicei sa lucreze in ea, dar nu locuiesc acolo.
  • Scoala agricola: sunt facilitati care servesc, de asemenea, astfel incat copiii sa le poata vizita si sa invete cum este viata intr-o ferma, cum sunt animalele, munca campului sau a gradinii etc.

 Vrei sa stiti cum arata o ferma?

Parti ale unei ferme

Se poate spune ca interiorul unei mici ferme traditionale este subdivizat dupa cum urmeaza: la parter este bucataria, caracterizata mai presus de toate printr-un semineu mare, iar intr-un compartiment adiacent este grajdul. In subsol se afla pivnita si camara, unde se pastreaza proaspete provizii precum branza, vinul si carnatii.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This