Trei modalitati de protejare a unui automobil nou

Achizitionarea unui automobil nou este un moment important in orice familie, deoarece un astfel de bun ofera independenta si contribuie la atingerea confortului mult dorit. Mai mult decat atat, investitia necesara este una semnificativa de cele mai multe ori si, din acest motiv, este esential ca orice proprietar al unui automobil nou sa ia unele masuri pentru a se asigura ca acesta isi pastreaza caracteristicile o perioada cat mai lunga de timp. Atentia la momentul potrivit poate sa insemne diferenta intre o utilizare lunga, fara probleme si vizitele dese la mecanic sau chiar necesitatea achizitionarii unei masini noi. 

In cazul automobilelor riscurile de a trece prin incidente care pot dauna sunt destul de mari, avand in vedere ca drumurile publice din Romania sunt foarte aglomerate, iar calitatea lor nu este una corespunzatoare. Chiar si un accident usor se poate solda cu pagube importante. Exista, insa, o solutie la indemana, usor de implementat, care elimina in totalitate aceste riscuri, si anume incheierea unei asigurari CASCO auto, ce garanteaza obtinerea unor despagubiri corecte. Dintre societatile de asigurare prezente pe piata se remarca Allianz Tiriac Unit, o companie care este apreciata pentru promptitudine si corectitudine. 

Iata care sunt cele trei modalitati de protejare a unui automobil nou!

Trei modalitati de protejare a unui automobil nou 3

  1. Riscul cel mai prezent, care poate afecta o investitie intr-o masina noua, este reprezentat de un eventual accident. Acest risc trebuie sa fie luat in considerare, avand in vedere ca frecventa accidentelor este una majora. O solutie poate fi reprezentata de o asigurare de tip RCA, insa aceasta nu acopera decat pagubele produse din vina altor soferi. Mai mult decat atat, este posibil ca plata politei sa fie facuta cu intarziere, ceea ce nu este de dorit. O varianta mult mai utila este reprezentata de asigurarea de tip CASCO, ce acopera inclusiv accidentele din vina proprie si care ofera si alte facilitati, ca de exemplu acoperirea faptelor de vandalism, inundatii sau pierderea cheilor.
  2. O alta problema ce poate afecta un automobil nou este reprezentat de posibilitatea unor defectiuni mecanice sau electrice. Cea mai buna solutie in a se evita o vizita nedorita la mecanic este reprezentata de realizarea reviziilor la momentele recomandate de producator. Schimbul de ulei si de filtre, precum si reparatiile facute inainte ca problemele sa devina majore sunt foarte utile in evitarea unor cheltuieli insemnate mai tarziu.
  3. O problema ce poate afecta masinile noi este reprezentata de actiunea factorilor atmosferici asupra caroseriei. Ploaia, vantul, temperaturile extreme pot afecta stratul de vopsea, ceea ce se poate manifesta prin aparitia zonelor de rugina care scad valoarea automobilului si afecteaza imaginea desavarsita. Exista doua solutii care pot fi aplicate, in primul rand, adapostirea automobilului intr-un garaj incalzit si, in al doilea rand, colantarea acestuia prin aplicarea unei pelicule protectoare de vinil.

 

In concluzie, proprietarii de automobile noi trebuie sa ia masurile necesare pentru a-si proteja investitia facuta. Specialistii sunt de acord ca cea mai buna masura este reprezentata de incheierea unei polite de tip CASCO cu riscuri acoperite optional, care sa ofere protectie maxima.

 

Sursa foto:

unsplash.com

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This