Ce este designul grafic?

Designul grafic este un mestesug in care profesionistii creeaza continut vizual pentru a comunica mesaje.

Prin aplicarea ierarhizarii vizuale si a tehnicilor de dispunere a paginilor, designerii folosesc tipografia si imaginile pentru a raspunde nevoilor specifice ale utilizatorilor si se concentreaza pe logica afisarii elementelor in proiecte interactive, pentru a optimiza experienta utilizatorului.

Designul grafic este despre modelarea vizuala a experientei utilizatorului

Designul grafic este un mestesug stravechi, care dateaza din trecut, de la hieroglifele egiptene la picturile rupestre de cel putin 17.000 de ani. Este un termen care isi are originea in industria tipografica din anii 1920. Continua sa acopere o serie de activitati, inclusiv crearea logo-ului.

Designul grafic in acest sens se refera la apelul estetic si la comercializare. Designerii grafici atrag spectatorii folosind imagini, culoare si tipografie. Cu toate acestea, designeri grafici care lucreaza in proiect, au experienta utilizatorilor (UX), care trebuie sa justifice alegerile stilistice cu privire la, sa zicem locatiile imaginii si font, cu o abordare centrata pe om.

Asta inseamna ca trebuie sa va concentrati – si sa cautati sa empatizati cel mai mult cu – utilizatorii dvs. specifici in timp ce creati modele cu aspect bun, care maximizeaza uzabilitatea.

Estetica trebuie sa serveasca unui scop – in designul UX, pentru ca nu creati arta de dragul artei. Deci, graficienii trebuie sa se incadreze in design vizual. Cand proiectati pentru UX, ar trebui sa:

Luati in considerare arhitectura informationala a desenelor dvs. interactive, pentru a va asigura accesibilitate pentru utilizatori.

Utilizati abilitatile de proiectare grafica pentru a crea o munca care are in vedere intreaga experienta a utilizatorului, inclusiv abilitatile de procesare vizuala a utilizatorilor.

Designul grafic este un design emotional

Desi pentru a lucra in era digitala inseamna ca trebuie sa proiectati cu un software interactiv, designul grafic inca se invarte in jurul principiilor vechi. Este esential sa atingeti acordurile corecte cu utilizatorii din prima lor privire, de unde si corespondenta grafica de design emotional.

Ca designer grafic, ar trebui sa aveti o intelegere ferma a teoriei culorilor si cat de vitala este alegerea corecta a schemei de culori. Optiunile de culori trebuie sa reflecte nu numai organizatia, ci si asteptarile utilizatorilor (de exemplu, rosu pentru alerte; verde pentru notificari).

Ar trebui sa proiectati cu atentie modul in care elementele se potrivesc cu tonul (de exemplu, fonturile sans-serif pentru emotie sau fericire). De asemenea, trebuie sa proiectati pentru efectul general si observati modul in care modelati emotiile utilizatorilor in timp ce ii ghidati de la o pagina de destinatie catre un apel la actiune.

Adesea, designerii grafici sunt implicati in proiectarea miscarii pentru ecrane mai mici. Acestia vor monitoriza cu atentie modul in care estetica lucrarilor lor se potriveste cu asteptarile utilizatorilor lor.

Acestea pot imbunatati capacitatea de utilizare a proiectelor intr-o experienta curgatoare, fara probleme, anticipand nevoile si gandurile utilizatorilor. Avand in vedere psihologia utilizatorului, este important sa ramaneti concentrati pe cateva consideratii deosebit de grele de design grafic, si anume acestea:

  • Simetrie si echilibru (inclusiv tipuri de simetrie).
  • Curgere.
  • Repetitie.
  • Model.
  • Raportul de Aur (adica proportii de 1: 1.618).
  • Regula Tertilor (adica modul in care ochii utilizatorilor recunosc un aspect bun).
  • Tipografie (care cuprinde totul, de la alegerea fontului la greutatea titlului).
  • Cultura publicului (in ceea ce priveste utilizarea culorii – de exemplu, rosu ca alerta sau, in unele culturi estice, semnal de noroc – si model de lectura: de exemplu, de la stanga la dreapta in culturile occidentale).

Mai multe detalii despre designul grafic, despre proximity in graphic design, si nu numai, puteti accesand https://droidwebdesign.com/. Pe acest site, puteti afla informatii si despre web design, web hosting, seo, si multe alte lucruri care va pot fi de mare folos.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This