Ce este asigurarea de sanatate?

Asigurarea de sanatate este o forma de contract de asigurare, incheiat intre titularul politei de asigurare si compania de asigurari, care se incadreaza in categoria asigurarilor neobligatorii. Obtineti mai multe detalii aici.

Asigurarea medicala privata, ca orice polita de asigurare de sanatate, presupune ca titularul politei de asigurare sa plateasca o suma de bani companiei de asigurari, care va acoperi cheltuielile medicale sub forma unei indemnizatii sau a rambursarii cheltuielilor in cazul imbolnavirii titularului politei.

Asigurarea medicala de despagubire prevede ca asiguratul primeste o indemnizatie zilnica pentru fiecare zi de spitalizare in orice unitate spitaliceasca. In cazul in care asigurarea medicala prevede rambursarea cheltuielilor, asiguratul va plati in avans costurile tratamentului medical, pe care compania de asigurari le va rambursa integral la sfarsitul spitalizarii.

Asigurarea de sanatate, asigurarea medicala, si asigurarea impotriva accidentelor sunt termeni juridici diferiti cu care se desemneaza un contract de asigurare de sanatate. Fiecare asigurat poate alege polita de asigurare medicala cea mai potrivita pentru persoana sa, hotarand daca doreste sa fie acoperit partial sau integral de catre compania de asigurari.

Programele de protectie a sanatatii, de exemplu, garanteaza un sistem cuprinzator de servicii de asistenta medicala atat publice, cat si private (de la costurile examinarilor preventive sau de diagnosticare pana la convalescenta si reabilitare).

Atunci cand incheie o asigurare de sanatate si de accidente, solicitantul va fi protejat in cazul in care sufera un accident care se datoreaza unei cauze accidentale si care ii provoaca daune fizice vizibile. Prejudiciul cauzat de accident va fi considerat ca atare numai daca are ca rezultat „incapacitatea temporara” (incapacitatea de a lucra pentru o perioada limitata), „incapacitatea permanenta” (pierderea totala si permanenta a capacitatii de munca) sau decesul.

Din nou, compania de asigurari va alege daca va oferi rambursarea cheltuielilor sau o indemnizatie in functie de gravitatea accidentului.

Contractarea unei asigurari medicale private devine din ce in ce mai frecventa, deoarece permite acoperirea integrala a procesului de tratament al unei persoane chiar si in cazul in care sistemul national de sanatate nu o protejeaza. Potrivit ultimelor sondaje, peste 1,5 milioane de italieni au ales sa incheie o asigurare medicala privata.

Unul dintre principalele motive pentru care incheierea unei asigurari medicale devine din ce in ce mai frecventa este avantajul pe care il poate obtine asiguratul prin scurtarea timpului de asteptare pentru un examen sau o operatie, putand astfel sa apeleze si la facilitati private excelente.

Companiile de asigurari tind, de asemenea, sa includa tot mai multe servicii in diversele lor pachete de asigurare. Acoperirea se extinde, de asemenea, la medicina preventiva, ingrijirea nou-nascutilor, asistenta medicala sociala si testele de diagnosticare post-spitalicesti.

Un tip de asigurare medicala include, de asemenea, posibilitatea ca asiguratul sa beneficieze de un control periodic gratuit la o unitate privata si sa plateasca pentru urmatoarele doua controale la un pret mai mic decat cel normal. Atunci cand incheie un contract de asigurare medicala, asiguratul trebuie sa isi declare intotdeauna adevarata stare de sanatate pentru a i se stabili o prima ideala pentru el sau ea. In cazul in care compania de asigurari constata declaratii false din partea solicitantului, aceasta are dreptul de a rezilia contractul sau de a cere despagubiri.

Ce avantaje ofera asigurarile de sanatate?

Asigurarea privata de sanatate poate oferi o serie de avantaje pentru persoanele care opteaza pentru aceasta. Iata cateva dintre ele:

Acces la o gama mai larga de servicii medicale: Asigurarile private de sanatate ofera acces la o gama mai larga de servicii medicale decat sistemul public de sanatate, cum ar fi tratamente specializate, interventii chirurgicale sau servicii de diagnosticare avansate.

Timpi de asteptare mai scurti: Persoanele care au o asigurare privata pot avea acces la consultatii mai rapide si pot evita timpii lungi de asteptare din sistemul public de sanatate.

Alegeri mai largi de medici si spitale: Asigurarile private ofera adesea o gama mai larga de medici si spitale din care sa aleaga, inclusiv medici de familie, specialisti sau clinici private.

Calitate superioara a serviciilor medicale: Deoarece asigurarile private au tendinta de a plati mai bine decat sistemul public de sanatate, acestea pot oferi o calitate superioara a serviciilor medicale, inclusiv dotari moderne si tehnologie avansata.

Flexibilitate: Asigurarile private de sanatate permit adesea persoanelor sa opteze pentru optiuni suplimentare sau sa aleaga nivelurile de acoperire si platile care li se potrivesc cel mai bine.

In concluzie, asigurarea privata de sanatate poate oferi avantaje semnificative, cum ar fi acces la o gama mai larga de servicii medicale, timpi de asteptare mai scurti, alegeri mai largi de medici si spitale si calitate superioara a serviciilor medicale.

Cu toate acestea, costurile asigurarilor private pot fi mai ridicate, astfel incat este important sa se evalueze cu atentie optiunile si sa se faca alegerile potrivite in functie de necesitatile individuale.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This