Casa noua: de ce sa investesti intr-o garsoniera?

Investitia intr-o garsoniera are trei avantaje principale: un pret de pornire accesibil, un randament ridicat si o revanzare mai usoara.

Mai usor de obtinut finantare

Datorita pretului de achizitie mai mic si a rentabilitatii ridicate, bancile sunt mult mai putin reticente in a va imprumuta bani pentru o investitie in cumpararea unei garsoniere decat pentru o investitie in cumpararea unui apartament sau a unei case mari. Asadar, nu este nevoie sa dovedesti o capacitate mare de imprumut pentru a investi intr-o garsoniera, iar tu poti gasi foarte usor garsoniere de vanzare Craiova.

Beneficii financiare semnificative

Cand vine vorba de investitii imobiliare, zonele mici reprezinta o modalitate accesibila de a intra in joc. Este tipul ideal de proprietate pentru o prima investitie imobiliara, chiar daca aveti un aport limitat de capital. De exemplu, bugetul necesar pentru a cumpara o garsoniera variaza intre 35.000 si 50.000 de euro in medie, in functie de oras.

Cumpararea unei garsoniere ofera, de asemenea, o rentabilitate mai mare. Intr-adevar, suprafetele mici ofera un raport foarte interesant intre costul de achizitie si chiria primita. Aceasta investitie imobiliara va va permite sa va faceti economii, in special datorita veniturilor generate de chirii, si sa realizati o posibila plusvaloare la revanzare. Prin urmare, investitia initiala poate fi amortizata mai rapid.

O zona foarte cautata de chiriasi si cumparatori

Cu conditia sa alegeti un oras in care este bine sa investiti, cum ar fi Craiova, de exemplu, daca investiti intr-o garsoniera, va va fi mai usor sa gasiti un chirias decat in cazul unui apartament mare. Intr-adevar, exista o cerere foarte mare de inchiriere pentru acest tip de proprietate, in special in randul studentilor. Acesta este cazul multor orase studentesti. In cazul in care este in stare buna si situat ideal, de exemplu, in apropierea unei zone universitare sau in centrul orasului, o garsoniera va fi usor de inchiriat si isi poate creste valoarea mai repede.

Din aceleasi motive, revanzarea unei garsoniere este mai usoara decat revanzarea unui apartament mare. Datorita cererii ridicate pentru acest tip de spatiu, multi investitori cauta acest tip de proprietate. Acest lucru este valabil si pentru parintii care doresc sa cumpere o casa pentru copiii lor. Acest lucru face posibila vanzarea rapida si realizarea unui eventual castig de capital.

Garsoniera: mai multa cerere decat oferta

In multe orase, oferta de garsoniere de inchiriat este mai mica decat cererea. Acest lucru este valabil mai ales in orase studentesti in care garsonierele nu raman niciodata goale pentru mult timp. In calitate de investitor intr-o garsoniera, va adresati populatiei studentesti, mai ales daca apartamentul este situat in apropierea unei universitati sau in centrul orasului.

Cererea de cumparare este la fel de importanta. Asadar, daca doriti sa va vindeti garsoniera dupa cativa ani, nu ar trebui sa aveti probleme in a gasi un cumparator. Cu toate acestea, trebuie sa tineti cont de faptul ca investitiile locative nu sunt scutite de impozitul pe castigurile de capital. Dar asta bu va impiedica sa puteti face profit.

Sfaturi pentru a afla mai multe despre propria casa

Site-urile web pot fi de nepretuit atunci cand cercetam trecutul casei tale. Cautand numele proprietarilor anteriori si ale persoanelor asociate cu casa, puteti obtine informatii pe care s-ar putea sa nu le aflati altfel. De exemplu, ati putea afla ca unul dintre proprietarii anteriori a fost ofiter de cavalerie in timpul razboiului civil. Aceste site-uri web pot contine, de asemenea, informatii despre recensamant si articole din ziare vechi. Uneori, puteti gasi informatii de genealogie pentru proprietarii anteriori care ii leaga de alte familii din comunitate sau chiar de personalitati istorice.

Biblioteca locala poate contine o multime de informatii, inclusiv carti istorice, harti, ziare vechi, inregistrari ale recensamantului local, desene si fotografii. Ultimele doua va pot ajuta sa identificati cand au fost adaugate completari sau modificari aduse locuintei dvs. Fotografiile pot ajuta, de asemenea, sa confirme evenimente istorice, cum ar fi o batalie, care au avut loc la fata locului sau personalitati notabile, cum ar fi un presedinte, au vizitat. Retineti ca, daca orasul sau orasul dvs. a facut parte dintr-un altul la un moment dat, poate doriti sa verificati si biblioteca comunitatii respective.

Cand cercetati istoria unei case sau a unui cartier, va recomand insistent sa contactati biblioteca locala pentru a stabili o intalnire pentru a vedea fotografiile, hartile, articolele din ziare si rapoartele istorice de desemnare din arhivele lor. Alte locuri de cautat includ o societate istorica locala sau un centru de conservare. Aceste organizatii vor salva si arhiva fotografii si documente importante, precum si gazduiesc exponate si evenimente legate de oras. Fundatiile de conservare lucreaza si pentru a pastra, proteja si infrumuseta cladirile si cartierele istorice.

Daca casa dvs. este situata in apropierea locului in care a avut loc un eveniment istoric, este posibil sa doriti sa vizitati pentru a afla daca casa dvs. ar fi putut juca un rol ca baza, teren de pregatire sau spital de campanie. Vizualizati exponatele pentru a afla informatii generale despre batalie, granitele ei si daca localnici importanti au fost implicati. Apoi, cereti personalului sa va ajute sa identificati daca casa dvs. ar fi putut fi implicata intr-un fel.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This