Perioada sărbătorilor de iarnă se apropie cu pași repezi. Iar timpul trece atât de repede că de la un an la altul te poți gândi deja la cum va arăta următorul brad împodobit care îți va bucura casa. Vei alege un brad sau un brad artificial?
De aici pornește marea nedumerire a celor care doresc să își decoreze bradul pentru a crea atmosfera de sărbătoare din fiecare an. Ca să iei decizia corectă în funcție de nevoi și preferințe, iată care sunt principalele caracteristici pe care le are un brad de Crăciun natural vs. unul artificial.
Avantaje și dezavantaje ale bradului natural
Bradul natural reprezintă o sursă de oxigen pe care o poți avea în casă pentru câteva săptămâni. Însă în momentul în care tai un brad natural pentru a-l împodobi în casă, natura rămâne cu o sursă de oxigen mai puțin, iar poluarea va avea de câștigat.
De asemenea, bradul natural este biodegradabil, iar după utilizare acesta se descompune singur și produce nutrienți naturali pentru sol. Mirosul pe care îl are un brad natural este, de asemenea, de dorit de către oricine iubește natura și dorește să aibă un colț de natură chiar în casă, pentru câteva zile.
În ceea ce privește decorarea bradului natural, aceasta este mai dificil de realizat, deoarece există șanse destul de mari ca bradul natural ales să nu aibă o formă simetrică, ba chiar să aibă multe spații mari rămase goale pe care nu le poți decora în ce mai bun mod pentru a arăta frumos.
În același timp există destule dezavantaje pe care le are un brad natural, printre acestea numărându-se riscul mai mare de accidente, acesta uscându-se repede, iar în apropierea unei surse de foc, acesta ar putea isca un incendiu. De asemenea, acele acestuia pică, motiv pentru care va fi nevoie de aspirat mai des.
Avantaje și dezavantaje ale bradului artificial
Din ce în ce mai popular în zilele noastre, bradul artificial intră în casele oamenilor pentru a completa decorurile de poveste realizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Cei care doresc să aleagă un brad artificial pentru a-l împodobi, pot face acest lucru având o mai mare libertate de alegere, dat fiind că există o varietate imensă de brazi artificiali ieftini sau scumpi, înalți sau mici, în culori, forme și design-uri diverse. În funcție de modelul bradului și de preferințele pe care le ai, poți cheltui câteva zeci de lei sau chiar câteva mii de lei pentru un brad artificial.
Deși necesită instalare, aceasta se face foarte ușor și rapid, iar găsirea locului perfect se face mai repede decât în cazul bradului natural, pentru că nu există riscul să se usuce. Cu toate acestea, este recomandat ca nici bradul artificial să nu fie așezat lângă o sursă directă de căldură sau de foc.
Un brad artificial nu necesită întreținere, iar modelul acestuia este uniform, astfel că decorarea devine mai simplă, mai rapidă, iar rezultatele sunt, de regulă, mai frumoase.