Motive pentru a apela la serviciile unui medic stomatolog

Dentistii sunt esentiali pentru mentinerea sanatatii dintilor si a gingiilor. Acestia va pot ajuta sa diagnosticati si sa tratati problemele dentare, va pot ajuta sa va imbunatatiti obiceiurile de igiena orala si pot oferi servicii de restaurare a dintilor.

Gasirea unui dentist bun este importanta pentru sanatatea dumneavoastra orala generala, mai ales pe masura ce imbatraniti. De fapt, conform Asociatiei Nationale de Stomatologie, persoanele cu varsta de peste 65 de ani sunt de doua ori mai predispuse sa se confrunte cu o urgenta dentara decat cele cu varsta sub 35 de ani.

Asadar, de ce ar trebui sa luati in considerare vizita regulata la un dentist? Iata patru motive:

Un dentist va poate ajuta sa va pastrati dintii sanatosi si curati.

O gura sanatoasa este esentiala pentru a va mentine dintii sanatosi si fara probleme dentare. Un dentist va poate ajuta sa mentineti obiceiuri bune de igiena orala si sa identificati si tratati problemele dentare din timp. Acest lucru poate ajuta la evitarea unor probleme mai grave, cum ar fi cariile dentare si pierderea dintilor.

Un dentist poate diagnostica si trata problemele dentare.

Daca aveti dureri de dinti, este important sa va adresati cat mai curand posibil medicului dentist. O durere de dinti se poate transforma rapid intr-o urgenta dentara daca nu este tratata prompt.

Durerea de dinti este, de obicei, rezultatul unei probleme cu unul dintre dintii dumneavoastra. In unele cazuri, durerea poate fi localizata la un singur dinte, in timp ce, in alte cazuri, durerea poate fi mai raspandita. Indiferent de cauza, dentistul dumneavoastra va putea diagnostica rapid problema si va putea recomanda un tratament.

In cazul in care dintele este cauza durerii, medicul dentist va poate recomanda o obturatie dentara sau o coroana dentara. Daca dintele nu este sursa durerii, medicul dentist va poate recomanda o rutina de igiena orala, antibiotice sau medicamente pentru ameliorarea durerii.

Indiferent care este cauza durerii de dinti, asigurati-va luati in serios sfaturile oferite de catre medicul dentist cat mai curand posibil. Procedand astfel, veti preveni aparitia unor probleme mai grave, cum ar fi o urgenta dentara.

Un dentist va poate ajuta sa va imbunatatiti obiceiurile de igiena orala.

Acum ca stiti ca ingrijirea dentara este importanta pentru sanatatea dumneavoastra orala, poate va intrebati ce fel de servicii poate oferi un dentist. Un dentist va poate ajuta sa va imbunatatiti obiceiurile de igiena orala invatandu-va cum sa va periati si sa folositi ata dentara in mod corespunzator. El sau ea va poate ajuta, de asemenea, sa va pastrati gura curata si fara infectii. Acest lucru va poate ajuta sa va reduceti riscul de a dezvolta probleme dentare in viitor.

Montarea unui aparat dentar

Aparatul dentar este o parte vitala a ortodontiei. Acestea ajuta la corectarea dintilor nealiniati si pot contribui la imbunatatirea aspectului zambetului dumneavoastra.

Exista multe motive pentru care ati putea avea nevoie de un aparat dentar fix. Daca dintii dvs. sunt nealiniati, aparatul dentar poate ajuta la corectarea problemei. Acesta ajuta, de asemenea, la imbunatatirea aspectului zambetului dumneavoastra, prin aducerea dintilor intr-o pozitie mai simetrica

Aspecte interesante despre formarea dintilor

Conexiunea dintre gingie si dinte se numeste jonctiune dentogingivala. Aceasta jonctiune are trei tipuri epiteliale: epiteliu gingival, sulcular si jonctional. Aceste trei tipuri se formeaza dintr-o masa de celule epiteliale cunoscuta sub numele de manseta epiteliala dintre dinte si gura.

Multe despre formarea gingivale nu sunt pe deplin intelese, dar se stie ca hemidesmozomii se formeaza intre epiteliul gingival si dinte si sunt responsabili pentru atasarea epiteliala primara . [36] Hemidesmozomii asigura ancorarea intre celule prin structuri mici asemanatoare filamentului furnizate de resturile de ameloblaste. Odata ce se intampla acest lucru, epiteliul jonctional se formeaza din epiteliul redus de smalt, unul dintre produsele organului de smalt, si se imparte rapid. Acest lucru are ca rezultat cresterea continua a dimensiunii stratului epitelial jonctional si izolarea resturilor de ameloblaste din orice sursa de nutritie. Pe masura ce ameloblastele degenereaza, se creeaza un sant gingival.

Frecvent, nervii si vasele de sange sunt paralele intre ele in organism, iar formarea ambelor are loc de obicei simultan si intr-un mod similar. Cu toate acestea, acesta nu este cazul nervilor si vaselor de sange din jurul dintelui, din cauza ratelor diferite de dezvoltare.

Fibrele nervoase incep sa se apropie de dinte in timpul etapei capacului de dezvoltare a dintelui si cresc spre foliculul dentar. Odata ajuns acolo, nervii se dezvolta in jurul mugurului dentar si intra in papila dentara cand a inceput formarea dentinei. Nervii nu prolifereaza niciodata in organul smaltului.

Vasele de sange cresc in foliculul dentar si intra in papila dentara in stadiul de capac.  La intrarea papilei dentare se formeaza grupuri de vase de sange. Numarul de vase de sange atinge un maxim la inceputul stadiului de coroana, iar papila dentara se formeaza in cele din urma in pulpa unui dinte. De-a lungul vietii, cantitatea de tesut pulpar dintr-un dinte scade, ceea ce inseamna ca alimentarea cu sange a dintelui scade odata cu varsta. Organul de smalt este lipsit de vase de sange din cauza originii sale epiteliale, iar tesuturile mineralizate ale smaltului si dentinei nu au nevoie de nutrienti din sange.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This