Merita sa investesc intr-o asigurare de viata?

Raspunsul scurt al intrebarii de mai sus este: Da – mai ales daca exista persoane dragi care se bazeaza pe dumneavoastra din punct de vedere financiar. Asadar, apelati la OBV Romania pentru a vedea care sunt cele mai avantajoase oferte.

Asigurarea de viata actioneaza ca o retea importanta de siguranta financiara pentru familie, in cazul in care vei deceda. De altfel, acest pachet ofera acoperire pe o perioada  lunga de timp, la un pret avantajos, iar dumneavoastra veti afla in acest articol mai multe detalii despre asigurarile de viata, cum functioneaza si de ce ar putea fi o parte importanta a planului dumneavoastra financiar.

Totodata, in acest articol vom incerca sa va oferim raspunsurile la cele mai des intalnite intrebari referitoare la asigurarile de viata.

Ce este asigurarea de viata si cum functioneaza?

Asigurarea de viata reprezinta o modalitate de a asigura securitatea financiara pentru familia dumneavoastra la un pret convenabil. De altfel, acest pachet va fi valabil pentru o perioada determinata de timp, de obicei 10, 15, 20 sau 30 de ani. Alegeti o durata a termenului care se potriveste cu perioada de timp a responsabilitatilor dumneavoastra financiare, de exemplu, pana cand copiii sunt adulti sau pana cand creditele la banca sunt achitate.

Determinarea perioadei de acoperire este un lucru foarte usor de realizat deoarece puteti utiliza un calculator online de asigurari de viata pentru a primi o recomandare cu privire la suma acoperirii si durata termenului care se pot potrivi cel mai bine situatiei financiare pe care o aveti in prezent.

In schimbul primelor lunare platite pe durata termenului, o polita de asigurare de viata ofera protectie financiara familiei dumneavoastra. Daca ati deceda in termenul stabilit, o plata numita prestatie de deces ar fi platita beneficiarului / beneficiarilor. Venitul din indemnizatia de deces poate fi folosit pentru a ajuta la plata nevoilor financiare – cele care vin odata cu decesul, cum ar fi aranjamentele de inmormantare si alte cheltuieli, impreuna cu facturile de zi cu zi, cum ar fi ipoteca si ingrijirea copiilor.

S-ar putea sa va intrebati ce se intampla odata cu expirarea termenului? In acest caz acoperirea se incheie, iar dumneavoastra nu veti primii inapoi primele platite (similar cu asigurarea auto). Totusi, aceasta ar fi cea mai importanta sugestie cand apelati la astfel de servicii: trebuie sa aveti o acoperire accesibila in timpul anilor dificili, pentru momentul in care s-ar intampla decesul.

Cine are nevoie de un plan de asigurare de viata?

Daca aveti persoane dragi care depind din punct de vedere financiar de dumneavoastra – cum ar fi parteneri de viata, copii, frati sau parinti – atunci va merita sa cumparati o asigurare de viata. Chiar daca nu aveti inca dependenti financiari, asigurarea de viata poate fi o solutie valoroasa pentru a depasi anumite probleme financiare survenite in urma decesului. Plata unei polite poate ajuta la acoperirea obligatiilor financiare, cum ar fi cheltuielile de inmormantare sau la plata datoriilor restante (daca exista). Totodata, aceasta suma poate reprezenta o parte din mostenire financiara.

O modalitate simpla de a intelege daca aveti nevoie de asigurari de viata pe termen lung este sa apelati la un birou de asigurari. Specialistii vor lua in considerare varsta, venitul, structura familiei si multe alte aspecte pentru a va oferi o recomandare personalizata.

De altfel, beneficiile acestei asigurari ar putea fi:

  • Plata cheltuielilor de trai, cum ar fi chiria sau o ipoteca
  • Plata datoriilor defunctului
  • Cheltuielile ce tin de ingrijirea copiilor dumneavoastra
  • Plata pentru inmormantare, impozite pe proprietate si alte cheltuieli
  • Plata facturilor
  • Pentru o suma mica de bani, va puteti ajuta familia din punct de vedere financiar chiar si dupa decesul dumneavoastra.

Cat costa o asigurarea de viata?

Costul unei polite de asigurare de viata depinde de varsta, sexul si sanatatea dumneavoastra, precum si de durata pe care o alegeti si suma acoperita. In urma discutiilor cu un asigurator, veti primi o lista clara cu diferite costuri ale politelor. De altfel, asiguratorul va poate personaliza polita in functiile de nevoile personale, schimband date precum: perioada de timp acoperita de asigurare sau numarul beneficiarilor.

Care sunt alternativele la asigurarea de viata?

O alternativa la asigurarea de viata pe termen lung este asigurarea de viata permanenta – un tip comun de acoperire permanenta fiind asigurarea de viata integrala. Iata cea mai mare diferenta intre asigurarea de viata pe termen lung si permanenta: asigurarea pe un anumit termen va acopera pentru un numar prestabilit de ani (durata „termenului”), iar o polita permanenta de asigurare de viata va acopera pentru tot restul vietii.

Daca alegeti asigurarea de viata pe o anumita perioada de timp, decideti cati ani veti avea nevoie de acoperire – pana cand ipoteca este achitata, pana cand copiii absolvesc facultatea sau pana cand va pensionati – si selectati un termen care sa corespunda acelei perioade de timp. Daca decedati inainte ca termenul de acoperire sa se incheie, prestatia de deces este platita beneficiarilor dumneavoastra pentru a ajuta la acoperirea obligatiilor financiare.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This