Unde îți poți face piscina în curte? Ghide pentru alegerea locului potrivit

Dacă ai decis să îți amenajezi o piscină în curte, alegerea locului potrivit este un aspect crucial pentru a te asigura că vei avea o experiență plăcută și funcțională. Amplasarea corectă a piscinei poate afecta accesibilitatea, estetica, nivelul de expunere la soare și protecția împotriva elementelor.

 1. În funcție de expunerea la soare

Expunerea la soare este un factor important de luat în considerare atunci când alegi locul potrivit pentru piscină. Dacă dorești să te bucuri de soare pe tot parcursul zilei și să ai o piscină caldă și plăcută, amplasează piscina într-o zonă care primește lumina directă a soarelui în cea mai mare parte a zilei. Pe de altă parte, dacă preferi să ai o zonă umbroasă și mai răcoroasă, alege un loc mai protejat de soare.

 1. Accesibilitate și funcționalitate

Asigură-te că piscina este ușor accesibilă din casa ta și că există suficient spațiu pentru circulație în jurul ei. Este important să ai un traseu clar și convenabil către piscină pentru a facilita utilizarea și întreținerea ei. De asemenea, ia în considerare amplasarea dușului exterior și a zonelor pentru relaxare, cum ar fi șezlongurile sau zonele de luat masa.

 1. Protecție și intimitate

Un alt aspect important este protecția și intimitatea piscinei. Amplasează piscina într-o zonă care este protejată de vânturi puternice și de privirile curioase ale vecinilor sau trecătorilor. Dacă dorești mai multă intimitate, poți amplasa piscina în spatele unor garduri sau plante care să asigure un perete natural.

 1. Nivelul solului și drenajul

Asigură-te că terenul pe care urmează să construiești piscina este plat și stabil. Dacă există denivelări sau pantă, acestea pot necesita lucrări suplimentare pentru a nivelarea terenului. De asemenea, asigură-te că există un sistem adecvat de drenaj pentru a evita acumularea apei în jurul piscinei.

 1. Regulamente și autorizații

Verifică reglementările locale și asigură-te că ai toate autorizațiile necesare pentru construirea piscinei în curte. În anumite zone, pot exista restricții privind amplasarea și dimensiunile piscinelor, așa că este important să respecți aceste reguli pentru a evita problemele legale.

 1. Aspect estetic și armonie

Nu uita de aspectul estetic și armonia cu restul curții și locuinței. Piscina ar trebui să se încadreze în designul general al grădinii și să se potrivească cu stilul casei tale. Alege culorile și materialele potrivite pentru a crea o atmosferă plăcută și atrăgătoare.

Alegerea locului potrivit pentru piscina ta în curte este esențială pentru a te bucura de beneficiile ei pe deplin. Expunerea la soare, accesibilitatea, protecția și aspectul estetic sunt doar câteva dintre aspectele de luat în considerare. Planifică cu atenție și asigură-te că locul ales îndeplinește toate cerințele și preferințele tale. Odată ce ai găsit locul potrivit, vei putea să te bucuri de relaxare și distracție în propria piscină în fiecare zi caldă de vară. Dacă întâmpini probleme cu algele, poți cumpăra un filtru piscine de aici.

Cum să ai umbră în piscină? Sfaturi pentru a te proteja de soarele arzător

În zilele fierbinți de vară, piscina ta este un loc minunat pentru a te răcori și a te bucura de momente de relaxare. Cu toate acestea, expunerea prelungită la soare poate fi dăunătoare pielii și sănătății tale în general. De aceea, este important să ai umbra în zona piscinei pentru a te proteja de razele arzătoare ale soarelui.

 1. Folosește umbrele și parasolare

Una dintre cele mai simple și eficiente modalități de a avea umbra în piscină este prin utilizarea de umbrele și parasolare. Acestea pot fi plasate strategic în jurul piscinei pentru a oferi o umbră plăcută și răcoroasă. Umbrelele sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și modele, astfel încât să poți alege ce se potrivește cel mai bine cu designul și stilul piscinei tale.

 1. Construiește un pergolă sau un pavilion

Dacă dorești o soluție permanentă și mai robustă pentru a avea umbra în piscină, poți construi un pergolă sau un pavilion. Aceste structuri adaugă un element arhitectural frumos în curte și oferă o umbră generoasă. Poți alege să acoperi structura cu material textil sau cu plante care să ofere o umbră naturală și proaspătă.

 1. Plante și vegetație umbroasă

Plantele cu frunziș bogat și arbuștii înalți pot crea o zonă umbroasă în jurul piscinei. Poți planta arbuști sau copaci cu coroană densă în apropierea piscinei pentru a oferi un spațiu răcoros și plăcut. Asigură-te că plantele nu vor lăsa frunze sau alte reziduuri în apă, ceea ce ar putea afecta calitatea acesteia.

 1. Ecrane sau perdele retractabile

Ecranele sau perdelele retractabile sunt o altă opțiune pentru a avea umbra în piscină. Acestea pot fi instalate pe marginile piscinei sau pe pereți pentru a oferi o protecție eficientă împotriva razelor solare. Poți opta pentru ecrane care să poată fi acționate manual sau cu ajutorul unui sistem automatizat.

 1. Construiește un pool house

Dacă dorești să ai un spațiu complet dedicat piscinei, poți construi un pool house. Aceasta poate fi o cabană mică sau o casă de dimensiuni mai mari, cu zone de relaxare, bucătărie, baie și chiar dormitor. Un pool house oferă un spațiu umbros și confortabil pentru a te relaxa și a petrece timp cu familia și prietenii în apropierea piscinei.

 1. Utilizează accesorii de plajă cu umbrelă

Un alt mod simplu de a avea umbra în piscină este prin utilizarea de accesorii de plajă, cum ar fi șezlongurile cu umbrelă. Acestea pot fi poziționate pe marginea piscinei sau în apă, permițându-ți să te răcorești sub o umbră plăcută în timp ce te relaxezi la soare.

Asigurarea umbrei în zona piscinei este esențială pentru a te proteja de soarele arzător și pentru a-ți oferi o experiență plăcută și confortabilă. De la umbrele și parasolare până la pergole, plante și pool house-uri, există o varietate de opțiuni pentru a crea un mediu umbros și răcoros în jurul piscinei. Alege soluția care se potrivește cel mai bine cu nevoile și preferințele tale și bucură-te de momentele de relaxare și distracție în umbra piscinei tale personale.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This