Inspectia tehnica periodica- care sunt beneficiile pe care le aduce!

Multi proprietari de masini se intreaba de ce trebuie sa mearga la itp Cluj 2021. Expertii ofera informatii cu privire la subiectul inspectiilor auto periodice.

Inspectia tehnica – de ce depinde intervalul de service pentru o masina?

Intervalele de intretinere variaza foarte mult de la producator la producator . In timp ce unele modele de vehicule trebuie inspectate dupa 15.000 de kilometri, altor vehicule noi li se cere sa mearga la atelier pentru o inspectie de rutina doar dupa ce au parcurs 30.000 de kilometri.

Anumite modele de masini se bazeaza adesea pe componente de inalta calitate , care sunt mai durabile si , prin urmare , nu trebuie sa fie inlocuite atat de repede. Acest lucru se aplica placutelor de frana, bujiilor si altor componente ale vehiculului, printre altele.

Prin urmare, intervalele dintre intervalele de service individuale sunt adesea mai mari. Producatorii premium instaleaza, de asemenea, senzori care monitorizeaza constant componente importante ale vehiculului si, pe baza datelor obtinute, determina momentul ideal pentru inspectarea masinii.

Pentru vehiculele cu componente mai ieftine, poate fi necesar sa iei in calcul intervale de inspectie mult mai scurte si, prin urmare, costuri mai mari de inspectie. Presupunerea ca vehiculele mai scumpe determina costuri mai mari de intretinere nu este, prin urmare, inevitabila.

Cu toate acestea, pentru multe marci, intretinerea se ofera pentru maxim 30.000 de kilometri sau doi ani , pentru producatorii care nu se bazeaza pe monitorizarea controlata de senzori a componentelor individuale, trebuie sa mergi adesea la un atelier pentru inspectie dupa 15.000 de kilometri sau un an.

Comportamentul la volan joaca, de asemenea, un rol important in determinarea intervalului. Un vehicul care este condus mult la acceleratie maxima este solicitat pentru inspectie de catre computerul de bord mult mai repede decat o masina care este condusa in principal intr-un ritm moderat din cauza nivelului mai mare de uzura.

Ce se face in timpul unei inspectii tehnice periodice?

Inspectia vizeaza verificarea anumitor parti ale vehiculului si repararea acestora, daca este necesar. Aceasta inspectie include, dupa cum sugereaza si numele, numai de intretinere minore. Aceasta include verificarea nivelului uleiului si a filtrului de aer sau verificarea apei radiatorului.

Inspectia majora include un numar mare de servicii de pe masina si este in consecinta, cu costuri mai mari. Aceasta examinare aprofundata serveste la identificarea defectelor masinii intr-un stadiu incipient, prevenind astfel avariile si evitand costurile mari de reparatii.

Iata toate componentele importante ale masinii verificate pentru impecabilitate si functionalitate . Aceasta include intretinerea franelor, verificarea motorului si a tuturor componentelor importante precum curele dintate, bujii, alternatoare etc., precum si verificarea anvelopelor, a directiei, a transmisiei si a electricitatii.

Schimbarile regulate de ulei sunt deosebit de importante pentru longevitatea unui motor . Multi producatori de automobile promoveaza utilizarea asa-numitelor uleiuri cu durata lunga de viata .

Acestea dureaza mai mult, dar costa si mult mai mult. Acest lucru este cu siguranta interesant pentru soferi, deoarece intervalul de service poate fi extins in acest fel. Pentru soferii care parcurg doar cativa kilometri pe an, uleiul de motor mai ieftin este, de asemenea, o optiune buna.

Cu toate acestea, in acest caz, este recomandabil ca atelierul auto sa seteze electronic intervalul de serviciu la 15.000 de kilometri.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This