Informatii interesante despre acupunctura si utilizarile ei

Acupunctura este o practica terapeutica de medicina alternativa care implica introducerea de ace mici in suprafata corpului uman pentru a promova sanatatea persoanei care urmeaza tratamentul. Acupunctura se bazeaza pe ideea ca in corpul uman exista o retea de canale – numite meridiane – prin care circula o energie fundamentala pentru viata, numita „forta vitala” sau Qi „

Permeabilitatea meridianelor asigura buna circulatie a fortei vitale si bunastarea corpului uman; dimpotriva, o obstructie a meridianelor altereaza fluxul de Qi si poate duce la probleme, cum ar fi dureri cronice, dureri de spate, migrene etc.

Potrivit celor care practica acupunctura, stimularea anumitor zone ale corpului uman prin introducerea unor ace specifice va restabili fluxul de Qi acolo unde acesta nu este optim. In prezent, practica acupuncturii nu are nicio baza stiintifica.

Pe https://www.acupuncturabucuresti.ro/ poti gasi toate informatiile necesare despre terapie.

Ce este acupunctura?

Acupunctura este o practica terapeutica de medicina alternativa care implica introducerea unor ace mici in anumite zone ale corpului uman, cu scopul final de a promova sanatatea si bunastarea persoanei care urmeaza tratamentul. Cu alte cuvinte, acupunctura presupune introducerea unor ace speciale pe suprafata corpului pentru a aduce beneficii organismului.

Ce poate fi tratat prin acupunctura?

Acupunctura este o tehnica de tratament care vizeaza fiinta umana ca intreg. Din acest motiv, poate fi aplicat pentru tratamentul oricarei tulburari de sanatate. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul ca acupunctura este deosebit de eficienta in cazul anumitor afectiuni si boli:

  • dureri musculo-scheletice (dureri de spate, cervicalgie, dureri de genunchi, dureri de sold, dureri de cot, fasceita plantara, contracturi musculare, sciatica)
  • cefalee cronica (eficacitate in prevenirea crizelor de cefalee comparabila cu cea a medicamentelor antimicrobiene, fara efecte secundare: indicat ca terapie de prima alegere);
  • atat infertilitatea masculina, cat si cea feminina (se utilizeaza cu succes si in centrele de reproducere asistata, crescand semnificativ ovulatiile si implantarile favorabile)
  • tratamentul greturilor, al oboselii si al modificarilor sanguine datorate chimioterapiei (este utilizat ca terapie paliativa in centrele de oncologie);
  • neuropatii (eficace in paralizia faciala, nevralgia trigeminala si neuropatiile rezultate in urma herpesului zoster – herpes zoster)
  • afectiuni dermatologice (util in dermatita atopica si in prurit);
  • astm si rinoconjunctivita;
  • colon iritabil, constipatie, hemoroizi usori.

De asemenea, acupunctura este eficienta in prevenirea a numeroase tulburari de sanatate, deoarece actioneaza la nivelul cauzei energetice a patologiilor chiar inainte ca acestea sa se dezvolte. De aceea, efectuarea de sedinte de acupunctura pentru a preveni, de exemplu, crizele de dureri de cap, crizele de astm bronsic sau infectiile tractului respirator superior este o alegere inteleapta si prevazatoare. In plus, acupunctura ofera o stare de bine fizica si psihica, venind in intampinarea nevoilor celor care doresc cu adevarat sa aiba grija de ei insisi in viata de zi cu zi.

Durata tratamentului

Durata fiecarei sedinte este de obicei de o ora. Sedintele sunt adesea de doua ori pe saptamana pentru patologiile mai acute si pentru pacientii tineri, nedebilitati, si o data la 7-10 zile pentru patologiile cronice si pentru pacientii mai in varsta, mai compromisi.

Cu toate acestea, patologiile dermatologice, chiar si cele cronice, necesita adesea mai multe sedinte pe saptamana pentru a fi tratate eficient.

Informatii despre acupunctura

Acupunctura [ este o forma de medicina alternativa  si o componenta a medicinei traditionale chineze (MTC) in care sunt introduse ace subtiri in corp.  Acupunctura este o pseudostiinta;  teoriile si practicile TCM nu se bazeaza pe cunostinte stiintifice si a fost caracterizata drept sarlamanie.

Exista o serie de variante de acupunctura care isi au originea in diferite filosofii, [9]iar tehnicile variaza in functie de tara in care se desfasoara, dar pot fi impartite in doua aplicatii si abordari filosofice fundamentale principale, prima fiind forma moderna standardizata numita opt principii TCM si a doua un sistem mai vechi care se bazeaza pe vechiul taoist . wuxing , mai bine cunoscut ca cele cinci elemente sau faze in Occident.

Acupunctura este folosita cel mai adesea pentru a incerca ameliorarea durerii, desi acupuncturistiii spun ca poate fi folosita si pentru o gama larga de alte afectiuni. Acupunctura este utilizata in general numai in combinatie cu alte forme de tratament.

Piata globala de acupunctura a fost in valoare de 24,55 miliarde USD in 2017. Piata a fost condusa de Europa cu o cota de 32,7%, urmata de Asia-Pacific cu o cota de 29,4% si de America cu o cota de 25,3%. Se estimeaza ca industria va atinge o dimensiune a pietei de 55 de miliarde de dolari pana in 2023.

Concluziile studiilor si revizuirilor sistematice ale acupuncturii sunt inconsistente, ceea ce sugereaza ca nu este eficienta.  O prezentare generala a recenziilor Cochrane a constatat ca acupunctura nu este eficienta pentru o gama larga de afectiuni.

O analiza sistematica efectuata de oamenii de stiinta medicali de la universitatile din Exeter si Plymouth a gasit putine dovezi ale eficacitatii acupuncturii in tratarea durerii.  In general, dovezile sugereaza ca tratamentul pe termen scurt cu acupunctura nu produce beneficii pe termen lung.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This