Cum să reduci plata ratelor mașinii

Dacă te gândești să alegi o mașină în leasing sau deja te bucuri de aceste avantaje, unul dintre motivele pentru care ai optat pentru această variantă este, probabil, faptul că plătești câte puțin în fiecare lună. Totuși, dacă se poate, de ce să nu plătești și mai puțin?

Cum să reduci plata ratelor mașinii 5

Cum să alegi cea mai bună mașină în leasing și să plătești cât mai puțin pe lună

Există unele metode prin care poți obține un cost lunar cât mai mic:

Alege o mașină cu o valoare reziduală mare!
Cum probabil deja știi, mașinile noi se depreciază repede, majoritatea ajungând la jumătate din valoarea lor după numai 3 ani. Suma de bani pe care compania o primește înapoi la sfârșitul celor trei ani de leasing se numește „valoare reziduală”.

Atunci când iei o mașină în leasing, cea mai mare parte a plății lunare este menită să acopere deprecierea mașinii de-a lungul perioadei contractului. Pentru o mașină ce-și pierde puțin din valoare vei plăti mai puțin decât pentru una cu depreciere mare. Așadar, dacă alegi să plătești la finalul perioadei de leasing o valoare reziduală mai mare, lunar vei plăti mai puțin.

Cele mai bune tranzacții de leasing se fac cu brandurile scumpe: Audi, Mini, BMW, Mercedes, Honda. Valori bune reziduale au modelele Toyota Prius, VW Golf BlueMotion, Honda Jazz, Fiat 500. În ceea ce privește categoria 4 x 4: BMW X5 și X6, Range Rover Discovery, Audi Q5 și Q7.

De reținut: nu valoarea unei mașini determină plata în leasing, ci cât de repede se depreciază și valoarea reziduală de la sfârșitul contractului.

Cand sa optezi pentru o masina in leasing

Caută oferte speciale!
Există anumite perioade ale anului când este mai avantajos să optezi pentru o mașină în leasing, de regulă atunci când anumite situații apar pe piață:

Cum să reduci plata ratelor mașinii 6

– atunci când un model de mașină urmează să fie înlocuit de altul nou;

– este exces de produse în stoc;

– vânzările sunt în scădere, iar producătorii oferă discount-uri;

– ratele sunt reduse pentru a stimula vânzările;

– mașinile pre-înregistrate sunt disponibile la prețuri reduse;

– comenzi anulate, ceea ce înseamnă că marfa trebuie vândută repede.

Dacă reușești să profiți de una dintre aceste situații, poți economisi o mică avere!

Alti factori care influenteaza costurile unei masini in leasing

Alege un kilometraj scăzut!
Kilometrajul anual este un factor major ce afectează valoarea reziduală: cu cât mai mulți kilometri parcurgi, cu atât mai mult se depreciază mașina.

Nu toate contractele de leasing sunt prevăzute cu același număr de kilometri pe an. Nu semna pentru mai mulți kilometri decât preconizezi că vei parcurge și astfel vei reduce costurile lunare! Dar asigură-te că nu vei depăși kilometrajul, altfel te vei alege cu penalități.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This