O aplicatie chineza conduce clasamentul descarcarilor, potrivit celui mai recent raport al Sensor Tower. Este o retea sociala populara care a detronat WhatsApp. Tik Tok este o retea sociala foarte populara in special in randul centenalelor (Reuters/Dado Ruvic). Daca nu poti sta atat cat vrei pe Tik Tok bateria poate fi problema si iti recomandam sa mergi la inlocuire acumulator Samsung.
TikTok a fost cea mai descarcata aplicatie la nivel mondial in ianuarie 2021, cu peste 104,7 milioane de instalari pe dispozitive mobile. Aceasta a reprezentat o crestere de 46% fata de ianuarie 2019.
In acest fel, Tik Tok a inlocuit WhatsApp de pe podium, care pana anul trecut a condus clasamentul si se afla acum pe locul al doilea, cu 90,6 milioane de instalatii, potrivit celui mai recent raport sensorTower.
Tarile in care s-au inregistrat cele mai mari descarcari ale aplicatiei chineze in ianuarie au fost India cu 34,4 la suta din total si Brazilia cu 10,4 la suta. Pe locurile trei si patru s-au clasat Facebook, Instagram si Messenger.
WhatsApp, asa cum am mentionat, a ajuns pe locul al doilea si, desi nu este pe primul loc, continua sa creasca in ceea ce priveste utilizatorii. Potrivit raportului, s-a inregistrat o crestere de 10% de la an la an. Tarile cu cel mai mare numar de instalatii WhatsApp au fost India, cu 35,3%, urmata de Brazilia, cu 9,4%.
Doar Tik Tok
Tik Tok, cunoscut si sub numele de Douyin, a fost lansat de ByteDance in China in septembrie 2016. In anul lansarii sale a castigat 100 de milioane de utilizatori. Douyin a inceput sa foloseasca numele Tik Tok pentru extinderea sa pe piata internationala care a inceput in 2017.
In luna noiembrie a aceluiasi an, ByteDance a investit aproximativ 1 miliard de dolari pentru a cumpara musical.ly, o companie cu o retea sociala foarte populara cu centenari, in special. Asa s-a intamplat ca TikTok a fuzionat cu musical.ly pe 2 august 2018 si a continuat sa se extinda.
Tik Tok a fost lansat in China in 2016 (Reuters/Dado Ruvic/Ilustratie/File Photo)
Cresterea a fost meteorica: pana in ianuarie 2018, TikTok s-a clasat pe primul loc in randul descarcarilor gratuite de aplicatii mobile in mai multe tari. Aplicatia inregistreaza 800 de milioane de descarcari, fara a numara utilizatorii Android din China.
Aceasta retea sociala va permite sa incarcati videoclipuri de pana la 15 sau 60 de secunde, in care utilizatorii canta de obicei sau reda fragmente de discursuri virale. Aplicatia ofera multe instrumente si efecte de editare.
De asemenea, este posibil sa se includa un colaj de pana la 20 de fotografii sau ceea ce se numeste stare, care sunt placi animate cu texte pentru a impartasi salutari, reflectii sau emotii.
Datorita acestei popularitati in crestere, reteaua sociala a devenit un mijloc de comunicare cu publicul mai tanar. Prin urmare, mai multe organizatii au decis sa se alature acestei platforme in ultima vreme.
Surprinzator sau nu, Tik Tok a luat “fata” multor altor aplicatii mobile, ramanand si in acest an pe primul loc in top cu cele mai multe descarcari zilnice la nivel global.