Avantajele rezidentei intr-un ansamblu rezidential – siguranta si design

A locui in ansambluri rezidentiale nord poate reprezenta o oportunitate buna de evolutie in plan personal, mai ales atunci cand formati o familie aflata la inceput de drum. Linistea zonei si aspectul modern, spatiile verzi, dar si accesibilitatea la diverse servicii poate constitui un element de referinta in procesul de achizitionare al unui apartament. Pe langa o comunitate atent selectionata de locatari, ansamblurile rezidentiale se bucura de un nivel ridicat de siguranta si confort, avand in proximitate o paleta larga de utilitati din perspectiva serviciilor.

Astfel, avand in vedere aceste motivatii, un numar tot mai mare de clienti doresc sa locuiasca in apartamente sau case situate in ansambluri rezidentiale pentru un nivel de trai optim dezvoltarii. In cadrul acestui articol va vom prezenta cateva caracteristici ale asamblurilor rezidentiale si ale locuintelor deosebite care se afla aici, atat din perspectiva nivelului de confort resimtit, cat mai ales prin prisma achizitiei. Pentru ca in Romania construirea de ansambluri rezidentiale este o realitate inevitabila, dorim sa aflam care sunt si motivatiile clientilor in aceasta directie.

Confort, siguranta si climat social armonios

Ansamblurile rezidentiale sunt formate din blocuri de apartamente sau chiar case individuale ce satisfac dorinta clientilor de a achizitiona o locuinta sigura, si toata mai mult sau mai aproape de un oras specific. Principalii factori care genereaza dorinta tot mai mare a clientilor de a achizitiona o astfel de locuinta sunt generatii in special de nivelul de trai resimtit, de climatul modern care se statueaza in zona respectiva si mai ales, de nivelul ridicat de siguranta care este asigurat prin mijloace tehnologice specifice.

Asamblurile rezidentiale trebuie sa respecte cu paleta larga de norme de construire si de asigurare a securitatii viitorilor clienti, accesul limitat al locatarilor in aceasta zona oferind o protectie sporita fata de amenintari externe. Mai mult, exista un element de design care diferentiaza zona din punct de vedere arhitectural si anume, coerenta cromatica in randul locuintelor construite. Materialele de calitate, finisajele atent executate de catre profesionisti, dar si compartimentarea eficienta a spatiilor, toate acestea modeleaza dorinta de a achizitiona o locuinta intr-un ansamblu rezidential.

Spatii verzi si utilitati

Sunt situate in proximitatea marilor centre ale oraselor sau la periferiile acestora, ansamblurile rezidentiale trebuie sa beneficieze de un acces neingradit la spatii verzi frumos amplasate. Acestea au devenit in ultimii ani un „must” in criteriile clientilor de selectie a locuintelor. Cu precadere cei care au familii mai numeroase in care se afla si copii, spatiile verzi sunt un adevarat loc de relaxare care contribuie la armonizarea activitatilor comunitatii.

Unii dezvoltatori au gandit chiar si crearea unor spatii verzi la nivelul teraselor apartamentelor, mai limitate sau mai extinse in functie de suprafata. Alaturi de acestea, nivelul ridicat de accesibilitate la o serie de servicii (spital, gradinita, farmacie, supermarket sau benzinarie) este un element obligatoriu pentru clientii care isi doresc sa locuiasca intr-un ansamblu rezidential. In timp ce unii dezvoltatori s-au limitat la construirea de spatii verzi generoase, altii au proiectat si modalitati de petrecere a timpului liber pentru locatari, incluzand sali de sport sau sali de lectura in complex.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This