Avantaje si dezavantaje pentru a locui in centrul orasului

Unii oameni spun ca centrul orasului este cel mai bun loc pentru a trai. Ai un acces usor la toate facilitatile vietii. In plus, centrele oraselor sunt locurile in care se afla toate centrele de afaceri, educationale, oficiale si comerciale. Timpul de naveta nu este nimic in comparatie cu cei care locuiesc in suburbii. Exista, totusi, cateva mari dezavantaje de a locui si in centrul orasului. Randurile urmatoare va vor oferi o comparatie excelenta in acest sens.

Avantaje

Cel mai mare avantaj al locuirii in centrul orasului este accesul usor la toate birourile de afaceri, comerciale si educationale. Centrele oraselor sunt planificate in asa fel incat sa devina centrul a tot ceea ce tine de domeniul comercial, oficial sau educational. Majoritatea universitatilor si colegiilor sunt situate in centrul orasului, iar studentii din suburbii trebuie sa faca naveta pe distante lungi pentru a ajunge la alma maters.

In mod similar, profesionistii trebuie sa ia transportul public sau privat pentru a ajunge in centrul orasului. Tarifele lunare ale transportului public, in ciuda tuturor reducerilor, sunt destul de scumpe in aceste zile. Deci poti incerca sa gasesti apartamente lux Nord.

Dimpotriva, oamenii care locuiesc in centrul orasului nu trebuie sa suporte costuri de transport. In cele mai multe cazuri, toate cladirile celebre, centrele de afaceri si universitatile sunt situate la cativa pasi. Nu exista cheltuieli cu costurile de transport si timp pierdut in calatorii. In plus, puteti economisi bani pe costurile mesei, deoarece pur si simplu va puteti intoarce acasa pentru a manca in pauzele de pranz. Oamenii din suburbii sunt nefericiti in acest sens.

Ei trebuie sa manance pranzul din carucioarele de impingere sau din restaurante si acest lucru implica niste cheltuieli mari, chiar daca tarifele sunt accesibile. Cheltuielile lunare pentru facturile la alimente sunt suficiente pentru a provoca o mare scadere in bugetul tau lunar.

Dezavantaje

Exista, de asemenea, multe dezavantaje de a trai intr-un centru oras. In primul rand, nu exista niciun sentiment de intimitate, deoarece centrul orasului ramane activ pana noaptea tarziu. In al doilea rand, chiriile caselor sunt foarte mari in centrul orasului. Toata lumea vrea sa locuiasca acolo, iar proprietarii de case profita din plin de acest fenomen. Un alt dezavantaj al locuirii in centrul orasului este lipsa activitatilor suburbane si a atitudinii de cartier care predomina in suburbii. Aproape nu exista parcuri si spatii deschise unde se poate respira aer curat. In cele mai multe cazuri, mediul este poluat din cauza miilor de masini care se inghesuie pe drumuri si alei. In mod similar, proportia de copaci si arbusti este mult mai mica decat o suburbie tipica care este de obicei verde si lipsita de poluare.

Simtul comunitatii lipseste si in centrul orasului, deoarece oamenii raman ocupati cu propriile afaceri si nu acorda nicio atentie vecinilor si prietenilor lor. Un alt punct negativ al locuirii in centrul orasului este preturile mai mari la marfuri. In comparatie cu suburbiile, care sunt de obicei situate aproape de pietele de fermieri; centrele oraselor sunt locuri inghesuite cu chirii mari ale proprietatilor. Magazinele transmit adesea acel pret ridicat clientilor lor.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This