Acupunctura – Prezentare generala

Acupunctura presupune introducerea acelor foarte fine in piele in punctele strategice ale corpului. Acupunctura, o componenta cheie a medicinei traditionale chineze, este frecvent utilizat pentru a trata durerea. Utilizarea sa este din ce in ce mai frecventa pentru a imbunatati bunastarea generala, de exemplu, pentru a gestiona stresul.

Medicina traditionala chineza explica acupunctura ca o tehnica de echilibrare a fluxului de energie sau a fortei de viata, cunoscuta sub numele de „chi” sau „qi”, despre care se crede ca curge prin canale (meridiane) in organism. Prin introducerea acelor in anumite puncte de pe aceste meridiane, acupuncturistii considera ca fluxul de energie este reechilibrat.

Invers, acupuncturistii de Vest vedeau punctele de acupunctura ca locuri pentru a stimula nervii, muschii, si tesuturile conjunctive. Unii cred ca aceasta metoda stimuleaza analgezicele naturale ale organismului.

De ce se foloseste acupunctura

Acupunctura este utilizata in principal pentru a calma disconfortul asociat cu diverse boli si tulburari, inclusiv:

 • Greata si varsaturi induse de chimioterapie si postoperatorii
 • Dureri dentare
 • Fibromialgie
 • Dureri de cap, inclusiv dureri de cap tensiune si migrene
 • Dureri de travaliu
 • Durere in partea inferioara a spatelui
 • Dureri de gat
 • Artroza
 • Crampe menstruale
 • Tulburari de respiratie, cum ar fi rinita alergica
 • Dureri de la jocul de tenis

Riscurile

Riscurile de acupunctura sunt scazute daca folositi un acupuncturist certificat si competent care foloseste ace sterile. Reactii adverse frecvente includ durere si sangerare usoara sau vanatai in cazul in care acele au fost introduce adanc. Acele de unica folosinta sunt acum standardul de practica, astfel incat riscul de infectie este minim. Nu toata lumea este un candidat bun pentru acupunctura.  Poti gasi acupunctura ieftina Bucuresti.

Inainte de a trece prin tratament acupunctura, asigurati-va ca pentru a spune furnizorul de ingrijire a sanatatii:

 • Daca aveti o tulburare de sangerare.Sansele de sangerare sau vanatai de la ace cresc daca aveti o afectiune de sangerare sau daca luati diluanti de sange.
 • Daca aveti un stimulator cardiac.Acupunctura in care impulsurile electrice usoare sunt aplicate acelor poate interfera cu functionarea unui stimulator cardiac.
 • Daca sunteti insarcinata.Unele puncte de acupunctura sunt menite sa stimuleze travaliul, ceea ce ar putea declansa travaliul prematur.

Cum sa ne pregatim

Nu este necesara o pregatire speciala inainte de tratamentul cu acupunctura.

Cum se poate alege un acupuncturist bun

Daca aveti in vedere sa faceti  acupunctura, urmati aceiasi pasi pe care i-ati face pentru a alege un medic:

 • Cereti recomandari persoanelor de incredere.
 • Verificati acreditarile si instruirea acupuncturistului. Cele mai multe state necesita acupuncturisti care nu sunt medici pentru a trece o Comisie Nationala de Certificare pentru Acupunctura si Medicina Orientala examen.
 • Cereti un interviu cu acupuncturistul. Intrebati care este tratamentul, cat de probabil este sa va ajute cu starea dumneavoastra si cat de mult este costul.
 • Aflati daca asigurarea de sanatate acopera tratamentul.

Discutati cu  mediculu dumneavoastra si spuneti daca  aveti in vedere  sa practicati acupunctura. Medicul dumneavoastra poate fi capabil de a discuta despre rata de succes de acupunctura avand in vedere starea dumneavoastra, sau chiar  el sau ea v- ar putea recomanda un acupuncturist.

Istoria acupuncturii

Prima descriere medicala a acupuncturii de catre un medic european a fost in aproximativ 1680 de catre Ten Rhijne, care a lucrat pentru Compania Indiei de Est si a fost martor la practicarea acupuncturii in Japonia. Apoi, in prima jumatate a secolului al XIX-lea, a existat o explozie de interes atat in ​​America, cat si in Marea Britanie, si au aparut o serie de publicatii in literatura stiintifica, inclusiv un articol editorial Lancet intitulat „Acupuncturation”.

Pana la jumatatea secolului, acupunctura a cazut in discredit si interesul a ramas latent, desi a fost reinviat pentru scurt timp intr-o editie a manualului lui Osler, in care el a descris succesul dramatic in tratamentul durerilor de spate cu ace de palarie. Interesant este ca acest comentariu a fost sters din editiile ulterioare. 14 Abia aproape 300 de ani mai tarziu, Statele Unite au ajuns din urma cand acupunctura a fost folosita pe un membru al Corpului de presa al SUA, dupa ce acesta a primit o apendicectomie de urgenta la Beijing, China.

Dupa aceasta, echipe de medici americani au facut un tur in China pentru a afla mai multe despre acupunctura si beneficiile acesteia, cu un interes deosebit pentru utilizarea acesteia pentru analgezia chirurgicala. Cand s-a dovedit a fi nesigur la acea vreme, entuziasmul a scazut si acupunctura a fost respinsa ca o practica falsa. In ciuda acestui fapt, pacientii pentru care tratamentele conventionale au esuat s-au orientat catre acupunctura in speranta ca aceasta ar putea oferi o usurare. Pe masura ce acupunctura sa dovedit eficient, s-au efectuat studii care au dovedit eficacitatea acesteia in gestionarea durerii, ameliorarea greatei si disiparea durerilor de cap, printre altele. Ulterior, o conferinta de consens din 1997 a National Institutes of Health (NIH) a raportat ca au existat dovezi pozitive pentru eficacitatea acupuncturii.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This