Cum combini vinul rosu dulce si branzeturile?

Cu siguranta, este ceva deosebit sa gasesti combinatia perfecta dintre vin si branza. Asocierile culinare potrivite ne fac viata mai placuta, iar vinul si branzeturile s-au potrivit de minune dintotdeauna. Totusi, exista cateva informatii generale de care oricine trebuie sa tina cont atunci cand isi doreste sa le asocieze pe cele doua, intrucat totul nu este atat de simplu pe cat poate parea la prima vedere.

Cu alte cuvinte, daca ai un vin in colectie pe care abia asteptai sa il servesti si intentionezi sa il asociezi cu o branza oarecare pe care o ai in frigider, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte pentru ca nu orice combinatie este reusita. Branza si vinul trebuie sa formeze un cuplu puternic, iar pentru asta trebuie sa ai in vedere cateva detalii.

Taninurile din vin pot fi o problema atunci cand vine vorba de asocierea vinului, acestea fiind polifenoli care provin din plante si care pot contribui la gustul, culoarea si aroma vinului. Cand vine vorba de vinul rosu, taninurile sunt esentiale, iar atunci cand asociem un asemenea vin cu branza, taninurile trebuie compensate cu branza puternica.

Si aciditatea conteaza deoarece poate sa echilibreze combinatia dintre cele doua. Astfel, vinurile cu o concentratie mai ridicata a aciditatii sunt potrivite alaturi de branzeturi moi si grase.

Vinurile dulci sunt excelente alaturi de cascaval, astfel ca daca iti doresti sa faci o combinatie reusita cu care sa iti surprinzi invitatii la cina, te poti orienta dupa o selectie de vinuri rosii dulci in magazinul online al Cramei Budureasca unde ai toate sansele sa gasesti exact ceea ce iti doreai.

Cabernet Sauvignon din gama Origini este un vin excelent care nu trebuie ratat. Pentru obtinerea sa strugurii se culeg tarziu, la final de noiembrie pentru a avea timp suficient sa se coaca si sa adune pe cale naturala o cantitate ridicata de zaharuri, de circa 280 grame/litru. Strugurii de Cabernet Sauvignon sunt foarte versatili si pot da viata unor vinuri cu adevarat deosebite, insa in acest caz sunt vinificati in dulce pentru a obtine un vin de desert special. S-a dispus maturarea strugurilor pentru o perioada de aproape un an si s-au folosit baricuri de stejar romanesc si frantuzesc, astfel incat sa se obtina gradul de complexitate dorit.

Astfel, ne bucuram de un vin cu o culoare rubinie ce seduce, fiind dens, bine structurat si se deschide cu arome de mure zemoase si ardei rosu, completate de note discrete de piper si stejar. Gustul de mure si afine poate sa cucereasca pe oricine, iar finalul ne poarta cu gandul catre accentele de ciocolata, fiind bine sustinut de taninurile perfecte. Bineinteles, straluceste ca un vin de desert, motiv pentru care poate fi servit ca atare, dar nu trebuie sa te limitezi doar la atat. De exemplu, il poti servi alaturi de prajituri fine din ciocolata si fructe sau, daca esti un fan al combinatiilor dulce sarat, il poti combina cu unele branzeturi. Ca multe alte vinuri rosii, se recomanda servirea sa la o temperatura de 15 – 17 grade pentru a-si etala toate calitatile.

Acceseaza magazinul online al Cramei Budureasca pentru ca vei gasi mai multe vinuri de inalta calitate care au toate sansele sa te dea pe spate. Fie ca esti un impatimit al vinurilor seci, demiseci, demidulci, dulci sau spumante, la Budureasca exista mereu cate ceva pentru fiecare. Tehnicile de vinificatie folosite de oenologi pastreaza traditiile si sunt imbinate cu tehnologiile moderne, astfel incat rezultatele sa se ridice mereu la nivelul asteptarilor. Tu ce alegi astăzi?

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This