Ce este sindromul bradului de Craciun si cum sa il eviti

Este posibil sa fi aruncat deja zeci de brazi dupa Craciun. Sau poate ai ales de fiecare data sa amani momentul cat de mult poti, din mila pentru acesta. Dar ceea ce poate nu stii este ca acest obiect decorativ care ne place atat de mult poate provoca asa-numitul sindrom al bradului de Craciun.

Dar ce este acest sindrom? Este rau? Cum ne afecteaza? Se poate evita? Mai jos vom vorbi despre aceasta problema pentru a putea tine cont de ea daca ai salvat bradul pentru Craciunul care vine.

Ce este sindromul bradului de Craciun?

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din New York, sindromul bradului de Craciun se refera la un tip de alergie cauzata de brazi de Craciun naturali. Aceasta provoaca rinita alergica precum si boli care pot deveni mai grave, concentrate pe sistemul respirator, care apar ca urmare a plantarii bradului si a trairii cu acesta timp de cateva saptamani sau luni.

Acest lucru se datoreaza, in cazul copacilor naturali, scoartei lor, deoarece, in interior, sunt plini de mucegai.

Ce simptome provoaca sindromul bradului de Craciun?

Primul lucru pe care trebuie sa-l stii este ca anul acesta pe langa Covid, gripa si raceala, am trait si cu acest sindrom. Adica, s-ar putea sa fi avut una dintre aceste boli. Cu toate acestea, ultimul este cel mai putin cunoscut.

Simptomele cauzate de acest sindrom sunt: lacrimarea ochilor, mancarimea nasului, probleme de respiratie si chiar dureri in piept, probleme de somn si sinuzita.

Congestia nazala este un alt simptom, de obicei insotit de simptome mai grave, cum ar fi oboseala si crize severe de astm (chiar daca nu ai aceasta problema).

Ce sa faci pentru a-l evita?

Daca iti este frica de sindromul bradului de Craciun, atunci noteaza ceea ce iti vom propune:

  • Cand asezi bradul de Craciun, asigura-te ca exista o fereastra deschisa, astfel incat aerul sa fie aerisit mereu.
  • Este indicat, inainte de a incepe sa il impodobesti, sa-l “cureti”. Cel mai bine este sa il scoti afara (sau in cada) si sa torni apa peste tot trunchiul, crengile etc. In acest fel, vei elimina acest posibil mucegai sau praf. Desigur, trebuie sa se usuce bine pentru ca mucegaiul sa nu apara sau sa se reproduca.
  • La fel de importante precum curatenia bradului, sunt si decoratiunile. Inainte de a le aseza in brad, ar trebui sa le stergi bine cu o carpa umeda pentru a indeparta orice praf care s-ar fi putut acumula pe ele.

Daca nu ti neaparat la traditia de a avea un brad natural in casa, noi te incurajam sa apelezi la brazi artificiali de lux pentru Craciun, in locul celor naturali care cresc riscurile acestui sindrom.

Daca ai de gand sa urmezi acest sfat, cel mai bun lucru de facut pentru ca acesta sa nu adune praf este sa-l infasori complet cu o folie care sa impiedice acumularea prafului intre fibre sau ramuri (atata timp cat il acoperi bine, desigur). Asigura-te ca nu este ud nicaieri inainte de a-l acoperi pentru a preveni mucegaiul si pune-l intr-un loc uscat, ferit de umezeala.

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This