Motive comune din cauza carora frigiderul nu mai raceste

Daca nu stiti motivul din cauza caruia frigiderul Beko nu mai raceste, este posibil ca in acest articol sa gasiti raspunsul la problema pe care o aveti. Frigiderele sunt masini complexe, care necesita intretinere speciala. Inainte de a incepe sa rezolvati de unul singur problema survenita, informati-va cu privire la componentele aparatului, citind cu atentie cartea tehnica. Tot aici, cel mai probabil, veti descoperi si cele mai comune motive din cauza carora frigiderul s-a defectat.

  • Mentenanta

In cazul in care frigiderul nu mai raceste, problema poate fi mai simpla decat va imaginati. Pentru inceput va trebui sa verificati setarile de control a temperaturii frigiderului. Poate ca le-ati schimbat accidental! De altfel, ati putea muta frigiderul intr-o camera mai racoroasa.

O alta problema posibila este supraincarcarea frigiderului cu alimente. Asigurati-va ca nu exista foarte multe recipiente in apropierea orificiului de aerisire. Daca frigiderul sau congelatorul sunt supraincarcate, este posibil sa blocati aerisirea si sa impiedicati patrunderea aerului rece din congelator in compartimentul pentru alimente proaspete.

Examinati garniturile frigiderului pentru a va asigura ca usa se inchide etans. In acest mod, aerul cald din afara frigiderului poate patrunde in interior. Reparati sau inlocuiti garniturile daca este necesar.

De asemenea, verificati starea bobinelor de condensare ale frigiderului. Daca sunt murdare, nu vor functiona corespunzator, iar motorul frigiderului va fi suprasolicitat, astfel incat interiorul sa se mentina rece. Utilizati o perie pentru a curata bobinele eficient.

  • Probleme tehnice

Daca niciuna dintre cauzele mentionate anterior nu se aplica in cazul frigiderului dumneavoastra, problema se datoreaza, cel mai probabil, unei piese defecte. De cele mai multe ori, in momentul in care frigiderul nu mai raceste, piesele defecte sunt:

Motorul ventilatorului evaporatorului: Acest motor este cea mai importanta piesa deoarece, cu ajutorul acestuia, aerul rece circula prin unitate. In cazul in care congelatorul functioneaza corect, dar frigiderul nu mai raceste, acesta este un semn ca poate fi o problema cu aceasta piesa. Mai intai va trebui sa verificati ventilatorul, rotindu-l usor. Daca depuneti prea mult efort pentru a impinge lamelele ventilatorului sau acesta este excesiv de zgomotos in momentul in care frigiderul este cuplat la priza, motorul trebuie inlocuit.

Motorul ventilatorului condensatorului: aceasta este o alta parte importanta din intregul ansamblu tehnic al frigiderului deoarece faciliteaza circulatia aerului rece prin unitate. In momentul in care motorul s-a defectat, nici frigiderul si nici congelatorul nu se vor raci corespunzator. Lama ventilatorului condensatorului va trebui verificata pentru obstructii, iar motorul pentru continuitate.

Releul de pornire: Daca releul de pornire este defect, poate deteriora compresorul frigiderului. Acesta ar trebui testat pentru functionarea continua si inlocuit, daca este necesar.

In timp ce acestea sunt cele mai frecvente parti care se defecteaza, este, de asemenea, posibil sa existe o problema in ceea ce priveste termostatul, condensatorul de pornire sau chiar termistorul. Aceste defectiuni nu sunt la fel de obisnuite ca si in cazul pieselor mentionate anterior.

Cand toate cauzele mentionate anterior au fost excluse, inseama ca placa de control a temperaturii, compresorul sau placa principala de control ar trebui inlocuite. In acest caz, va trebui sa apelati la un specialist pentru a va ajuta sa remediati defectiunea.

 

Prec.

Urm.

Introdu Comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share This