Pretul mutarii unui cadavru intr-un alt oras va varia foarte mult in functie de factori precum:
- Audienta contractata: Logic, o masina premium cu sicriul expus nu va fi la fel ca o autoutilitara inchisa,
- Numarul de kilometri facuti: In acest sens, majoritatea caselor funerare au o taxa pe kilometru facut si o rata minima. Prin urmare, pretul va include cati kilometri trebuie sa fie facuti.
- Tipul de deplasare. Nu va fi acelasi pret daca este o deplasare nationala decat cea internationala. Al doilea este mai scump.
Cum este gestionat un transfer funerar?
Acestia sunt pasii care se efectueaza la gestionarea unui transfer funerar odata ce au fost obtinute certificatele de deces necesare:
- Compania funerara isi trimite agentul funerar pentru a ajuta familia.
- Familia il informeaza pe agentul funerar daca vrea sa mute un decedat sau o cenusa. O alta optiune este ca familia sa sune direct la efuneraria si sa efectueze acest proces prin telefon.
- Un contract de transfer este oficializat cu casa funerara aleasa.
- Judecatorul datorita certificatului de deces pus anterior la casa funerara (se ocupa de proceduri) autorizeaza incinerarea sau inmormantarea.
- Sanatatea autorizeaza plecarea organismului intr-o alta comunitate autonoma dupa ce a primit documentatia necesara.
- Firma de inmormantare efectueaza serviciul de transfer cu ajutorul unei audiente aprobate care poarta cu sine ambele autorizatii.
- La destinatie se face receptia corpului: in orasele mici preotul paroh sau primarul poate fi responsabil, in timp ce in orasele mari este primit de o alta firma funerara din zona sau de un reprezentant al primariei.
Cat dureaza pana la deschiderea unei nise?
Pentru a putea deschide o nisa fara profanare, trebuie sa treaca un minim de timp. Acest timp va depinde de Comunitatea Autonoma si de cimitirul in care se afla nisa.
Este adevarat ca odata ce au trecut 5 ani si daca nu exista mumificare, nisa poate fi deschisa pentru a introduce un alt sicriu. Cu toate acestea, de multe ori nu este posibil, deoarece descompunerea corpului anterior nu este corecta sau pentru ca pur si simplu nu exista spatiu pentru a introduce un al doilea sicriu.
Poate fi refolosita o nisa care este deja ocupata?
Normal este ca, daca puteti reutiliza o nisa care este deja ocupata.
Cu toate acestea, doua aspecte fundamentale trebuie luate in considerare inainte de a continua:
- Timpul s-a scurs de la ultima inmormantarein conformitate cu termenele stabilite de Sanatatea Mortuara a fiecarei Comunitati Autonome si cimitirul care este de obicei de 5 ani. Oricum si atat cat permite legea, exista cimitire care nu permit introducerea mai multor corpuri pe nisa din cauza propriilor politici sau a lipsei de spatiu.
- In cazul in care concesiunea contractata cu cimitirul a expirat sau urmeaza sa o faca.In acest caz, nisa nu poate fi reocupata.
Cand poate fi dus cadavrul la casa funerara?
Transferul unui cadavru la mortuar se poate face dupa ce familia a predat societatii funerare certificatul medical de deces si, in caz de deces judiciar, in cazul in care instanta a eliberat autorizatia corespunzatoare.
Daca decedatul nu a lasat nimic scris referitor la cerintele atunci cand va muri, cine ia decizia de a ingropa sau incinera un corp?
In cazul in care defunctul nu si-a exprimat dorinta in momentul decesului sau, familia sau, in cele din urma, un prieten va fi cel care decide. Cu toate acestea, se recomanda sa fiti proactivi si sa faceti un certificat de ultim testament.
Ce se intampla daca un necredincios moare si rudele sale sunt foarte religioase?
In acest caz, se incearca sa se ajunga la o solutie intermediara care se bazeaza pe efectuarea unui ritual fara slujba.
Daca o casa funerara isi da seama ca dorintele decedatului nu sunt indeplinite, pot face ceva?
Nu. Casa funerara are acces doar la documentele necesare din punct de vedere birocratic si puse la dispozitie de familie. De exemplu, in cazul in care familia nu furnizeaza certificatul de testamente, casa funerara nu va putea executa dorintele defunctului.
Oricum, chiar cunoscand dorintele defunctului, familia va decide in cele din urma nu casa funerara.
Ce pot scrie intr-un memento funerar?
Daca doriti informatii sau exemple care pot fi puse intr-un memento funerar, va recomandam sa cititi articole referitoare la acest subiect. Vezi aici detalii repatriere decedati Anglia.
De ce acte am nevoie pentru a ingropa cenusa defunctului?
Veti avea nevoie de scrisoarea de acreditare a cenusii furnizata de cuptorul crematoriului. Acesta indica persoana care a fost incinerata, locul in care a fost incinerata si data incinerarii.
Repatriere
In cazul in care o persoana draga moare intr-o alta tara decat cea natala, este necesar sa se ia legatura cu autoritatile din tara in care a avut loc decesul si sa se urmeze pasii pentu repatriere.